12/29/2012

Raňajky zo sviatočného stola

Porozhliadnite sa okolo seba. V ovocnej mise, ktorá ešte stále stráži slávnostne prestretý stôl spolu s medom, cesnakom a oplátkami (ak nejaké ostali) určite nájdete sušené slivky, figy, datle, banán.

Skúste si pripraviť takéto bleskové raňajky, ktoré vás na dlhšie zasýtia a dodajú vám povzbudivú  energiu do nového dňa.  Zároveň nezaťažia, skôr odľahčia váš tráviaci systém -  vďaka vysokému obsahu vlákniny a ďalších látok.




2 hrste ovsených vločiek
1 dcl vody
2 ks sušené slivky
2 ks sušené datle
2 ks sušené figy
1 ks prezretý banán

Vločky zaparím vriacou vodou. Pridám ostatné ingrediencie, okrem banánu, umyté vo vlažnej vode a posekané nadrobno a premiešam na kašu, ktorú ihneď podávam.

Dobrú chuť!



O priaznivých účinkoch sušených datli:
čítajte tu.

O priaznivých účinkoch sušených  sliviek:
čítajte tu.

O priaznivých účinkoch sušených  fíg:
čítajte tu.



5 komentárov:

  1. Mnjaaaaaaam :) Hneď som siahla ho figách :) Pozývm ťa na moju giveaway.....http://nathalies-life.blogspot.sk/2012/12/first-giveaway.html

    OdpovedaťOdstrániť
  2. mnaaam, to je dobrotka! vdaka za tip, uz viem kam so susenym ovocim :)))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. dakujem Marysity, vyskusaj :) mam plan pripravit tiez medovu roladu plnenu susenym ovocim ;)

      Odstrániť
  3. super Adka, super napad, v lete si to robime aj s cerstvym ovocim, napr, broskyne su suprove, navrch posekame oriesky, troska skorice a mnamnko je na svete, obcas vodu nahradime ovsenym mliekom, napr z DM a sladime sirupom z agave, vyskusaj :)recept mam od kamosky.....

    OdpovedaťOdstrániť

Vložte svoj komentár: