3/19/2013

Pšeno s arašídovým maslom a mandarinkami




Potrebujete:

150 ml pšena
250 ml vody
štipka soli

3 mandarinky
1 polievková lyžica arašídoveho masla
1 čajová lyžička prepusteného masla ghí
1 čajová lyžička medu

Arašidy nesolené nepražené a mak nemletý,  na dochutenie, nech to trochu chrumká

Pšeno, podobne ako ryžu dobre prepláchneme v teplej a studenej vode. Dáme ho variť so štipkou soli. Po 10-15 minútach ho vypneme a necháme dôjsť.

Ak ostane prebytočná voda zlejeme a ešte do horúceho zamiešame prepustené aj arašídové maslo, med, tiež aj olúpané a očistené mandarínky. Moje boli sladunké. Dobre premiešame a podávame.

Servírujeme trebárs posypané makom.


9 komentárov:

  1. Odpovede
    1. zeby :)) ty sa do toho radsej nepustaj,lebo kym osupis a ocistis mandarinku,pseno ti vychladne :D

      Odstrániť
  2. mnam! takato dobrota! hned by som ochutnala :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Jednoduché a tak geniálne, Andrejka vyskúšam, určite:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ajka dakujem, som si rano zase musela spravit, teraz s bananom :) vonku je slniecko,tak to bude happyday :)

      Odstrániť

Vložte svoj komentár: