7/22/2013

Egrešové čatní s grepom a chilli


Ak máte prebytky na pokožku veľmi zdravých egrešov,  skúste si pripraviť túto pikantnú sladko - kyslú pochúťku ku grilovanému mäsu.

Na štyri poháre, aké vidíte na fotke si nachystajte:

1 kg zrelých egrešov
3 dcl cukru
1 grep
3 chilli papričky (mala som sušené)
3 strúčiky cesnaku
5 klinčekov
1 drievko škorice
1/2 čajovej lyžice morskej soli
čierne mleté korenie podľa chuti

****************************

Egreše očistím, dobre umyjem a dám do hrnca uvariť do mäkka, tak 30-40 minút.
Pridám cukor, zamiešam a nechám odležať do druhého dňa.
Na druhý deň pridám ostatné ingrediencie, okrem grepu. Ten prepolím napoly. Šťavu z jednej polovice pridám do egrešovej zmesi. Druhú polovicu očistím a pokrájam na malé kúsky, ktoré pridám do zmesi - už rozmixovanej - pol hodiny pred dovarením. Varím 120 minút na najslabšej teplote, odkryté. Pred pridaním grepových kúskov vyberiem škoricu a klinčeky a rozmixujem, nie úplne do hladka ale do hrubšej kaše. Pridám zvyšok grepu, dovarím a horúce naplním do pohárov. 
Čatní netreba sterilizovať, treba ho zjesť,  prípadne rozdať.
Naše poháriky sme ešte neotvorili, jeden som podarovala. Dostala sa mi spätná väzba, vraj chutilo ohromne, ku grilovanej krkovičke.

Dobrú chuť! 




3 komentáre:

  1. Vypadá to báječně :) Miluju pálivá jídla, tohle určitě vyzkouším :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. dakujem Míďa,a keď prihodíš este chilli alebo feferonky,bude páliť ešte viac :)

      Odstrániť
  2. presne, vyzera to byt velmi jedle a pouzitelne...a aj to dobre vyzera :)

    OdpovedaťOdstrániť

Vložte svoj komentár: