8/22/2014

Polievka z pečenej zeleniny s bryndzou a pažítkou



Dávno sme si nedali  polievku. Táto je toho druhu "co dúm dal". Do pekáča s vrchnákom naládujem zeleninu akú mám v špajzi, alebo v záhradke. Posolím, posypem bylinkami podľa chuti a polejem olivovým olejom. Uzavriem, pečiem 40-50 minút  na 200°C. Cieľom je  aby zelenina pustila šťavu a trochu sa pripiekla, zavoňala. Po upečení zlejem aj so šťavou do kastróla a rozmixujem. Záleží od typu zeleniny, do tejto som už vývar nepridávala. Vynikajúca je z pečených zemiakov, so smotanou - chutí ako hríbová. Možno ju zjemniť trochou smotany, prípadne dochutiť čiernym mletým korením, alebo citrónovou šťavou.. Podávam s krutónmi, s cesnakovými alebo parmezánovými bagetkami. Alebo s bryndzou a pažítkou.

Obsahuje:

• 1 zelenú cukinu
• 1 žltú cukinu
• 2 mäsité paradajky
• 2 strúčiky cesnaku
• 1 cibuľa
• kvetová morská soľ
• olivový olej

Dobrú chuť!





4 komentáre:

  1. Teda Aďka sa priznám takto som okrem dyne polievočku ešte nerobila...nič zložite a zase bude niečo nove :-) Maj sa krásne pozdravujem.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. polievky milujem a u nas ficia :) robim obdobne, len zeleninu dusim, ci varim, pecenu som este neskusila, skusim, dik za inspiraci :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Maruška, Majka, nech sa páči. vyskúšajte! Posielam pozdravy na východ aj na západ ***

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Hmm.... to vypadá dobře:-)

    OdpovedaťOdstrániť

Vložte svoj komentár: