1/26/2019

Fánky 2019


Patria  nerozlučne k  začiatku roka, k zime, do obdobia sánkovačiek, plesov, bálov a karnevalov. Dnes cestovali aj do pálenice.

Recept nájdete tu, robím ich raz - dvakrát do roka, vždy podľa toho istého

fanky-s-mrkvovo-pamarancovym-catni

Ďalšie rady:

〰️ Maslo neroztápam, použijem zmäknú té a primiešavam do hotového cesta po kúskoch.
〰️ Cestu prospeje  dlhšie kysnutie.
〰️ Fánky vhadzujem do rozpáleného oleja, pečiem na strednej teplote.
〰️Ide to celkom rýchlo, neodbieham, až kým neskončí, aby sa nepripiekli.
〰️ Fánky oleja ich vyberám - opatrne naberám a neprepichujem - na kovové sitko, vystlane servítkami, ktoré pri ďalšej várke vymením.
〰️Až potom ich z oboch strán poprášim práškovým cukrom.

Keď fánky, tak aj šišky:



Dobrú chuť!