○
Predstavujem vám pappardelle s grilovanými cherry rajčinami, cesnakom, rajčinami marinovanými v slnečnicovom oleji na slnku a so syrom Jadel. Spravíte ich aj bez pomocníka akého mám ja, t.j. celkom ručne. Jednoduchá chuťová genialita, naviac vďaka surovému cesnaku prevencia pred chrípkovým obdobím, ktoré pomaly nastáva.
Recept na 3 väčšie/4 menšie porcie.
Ingrediencie na cesto :
○ 200 g semolíny
○ 100 g pšeničnej celozrnnej hladkej múky
○ 3 vajcia, ideálne domáce, čerstvé, izbovej teploty
○ polievková lyžica olivového oleja extra panenského
○ štipku soli
○ štipku šafránu - na zafarbenie (realita nedostihla moje očakávania, čo sa farby týka)
Dochutenie, zdobenie:
○ cherry rajčiny
○ sušené rajčiny
○ čerstvý cesnak
○ olivový olej
○ bazalka
○ parmezán (mala som, ale viac mi šiel na chuť slanší český Jadel )
Zo surovín vypracujem hladké a pružné cesto.
Bochník cesta prikryjem nahriatou misou (v horúcej vode) a nechám pol hodiny odležať.
Potom už cesto len vložím do stroja, pridám spravny nastavec a ide to. Nožom ukrajujem v požadovanej dĺžke. Myslím že aj ručne vyvaľkáte a vykrojíte podobné, možno aj krajšie pásy cestovín.
Po 2 hodinách sušenia som ich vyvarila v slanej vode, čas som si zabudla poznačiť, no ochutnávala som priebežne, kým neboli al dente. Z horúcej vody som ich iba zliala do sitka, neprelievala ďalšou vodou.
Keď som cestoviny hodila do hrnca s vodou, súbežne som si pripravila prílohu k nim. Sušené rajčiny v oleji som mixovala na hrubšie kúsky, pridala som prepasírovaný cesnak, zamiešala. Cherry rajčinky som zľahka orestovala na olivovom oleji na rozohriatej panvici.
Na tanieri posypala syrom a bazalkou. Najlepšie sú, keď ich podávate ihneď. Nedočkavo som fotila, aby som sa do nich mohla čím skôr pustiť.
A.
♥
Musia byt genialne!!!! Pripominaju mi tie moje nedavne cestovinky, az sa mi slinky zbiehaju, no mnam!
OdpovedaťOdstrániťdakujem moja..ano vyborne boli,tam neni co pokazit :) uz len skvele vinko k nim!
Odstrániťnádherne to spolu všetko ladi...))), ja coby milovnik cestovin by som si pochutila urcite a tuto kombinaciu milujem, stale plati co som povedala minule, ze ta obdivujem, ze mas trpezlivost na ich vyrobu...., toto by sa mi uz fakt asi nechcelo, ale musi to byt o to vacsia mnamka, to uznavam )))
OdpovedaťOdstrániťMaruska,neni to az take pracne,ako sa zda :) a dakujem **
OdstrániťAndrejka obdivujem tvoju trpezlivosť, že domáce ...ja to poznam tak o to viac fandím :-) U nas je toto veľka pochúťka, len tie cestoviny robím inak, muku nie semolínu...už si píšem a skúsim :-) a ten šafran ma nenapadlo ešte. Perfektne fotky. Pozdravbujem.
OdpovedaťOdstrániťdakujem Majka :)
Odstrániť