3/17/2014

Breakfast club


                                                                                                                                                                  
"Co vidíš
co čteš 
u snídaně
a já vím
kdo jsi." 
(M. Burberry, S elegancí ježka)


Osobne milujem raňajky. Som ochotná si privstať len preto, aby boli dostatočne dlhé. Ideálne trvajú hodinu až dve, počas pracovných dní minimálne pol hodiny. Niekedy sa už večer pri zaspávaní rozhodujem, čo budem jesť a teším sa na to. Čerstvé výtlačky novín a časopisov, studený ranný vzduch prúdiaci oknom, voňavá káva - a ten pokoj, paradoxný, keď ľudia vstávajú a ponáhľajú sa do práce. 

U nás doma sa veľa číta a veľa je. Ostanem pri tom jedle, to je predsa pointou tohto blogu a môjho guest postu. Chcela by som vám predstaviť jednu skvelú raňajkovú myšlienku a tou je Mixit. Väčšina bežných cereálií, ktoré kupujeme v obchode, je vyrábaných s čo najmenšími nákladmi, vďaka čomu v nich často nájdeme aj to, čo do nich inak vôbec nepatrí. Mojím večným problémom je aj to, že málokedy nájdem pokope všetko, čo mi vyhovuje (= blbé hrozienka v každom jednom müsli). Mixit ponúka možnosť namiešať si svoje vlastné müsli podľa svojich predstáv z kvalitných surovín v ideálnom pomere a množstve. Stačí si na webe zvoliť cereálny základ a potom si navoliť všetko ostatné od výmyslu sveta. To všetko v peknom, veľkom tubuse (750 g!) za prijateľnú cenu. Veľkým plusom je aj to, že tubus je recyklovateľný, takže robíte niečo pre svoje zdravie aj životné prostredie. Ja zatiaľ fičím na mojom prvom, no určite nie poslednom - stále mám bohaté cereálne plány. 


banán, jogurt a môj mix: zrnká v plnej poľnej, mandle, maliny, jahody, konopné semienka, špaldové lupienky, jahody, strúhaná škoricová kôra, slnečnicové semienka, ľanové semienka, vlašské orechy, pekanové orechy, kokosové lupienky, goji, figy.



(zasýti aj nenásytné dinosaury!)

P.S.: pre pravé raňajkové food porn a inspiration odporúčam bkfst.tumblr.com, blog mymorningstories od Lucie Jesenskej a najkrajší pinterest variacej komunity Food 52
P.S.2: tento vločkovo-dinosaurí post pre vás pripravilo mladšie a hladnejšie ja autorky tohto blogu. 

Majte sa krásne a ráno si dajte niečo dobré! 

B.

8 komentárov:

  1. vidim ze mame rovnake zaujmy, aj ja milujem ranajky :).. inac ja som sa dala na vyrobu vlastneho musli/granoly a je to super, lebo okrem toho ze viem co jem,tak je to neporovnatelne lacnejsie ako akekolvek kupovane :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Majka ano, plati to pre mna, ale aj pre moju dcerku, ktora tento post pisala za seba :)) domace je naj. to sa tyka mnohych veci na jedenie, a nielen... dakujem,zdravim :)

      Odstrániť
  2. aj ja milujem ranajky, pre nedostatok casu, odkedy som po MD spat v praci, pocas tyzdna ranajkujem v praci...tie prave ranajky zazivam cez vikend, tiez ranajkujeme velmi dlho, rozpravame sa, planujeme vikend a pozerame cez TV nase fotky, pripominame si co sme videli, zazili, to je taka nasa vikendova ranajkova tradicia, ked sme doma...vrelo odporucam :) a moje ranajkove chute su rozne...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Marus,mate pekny ritual a nie rza som ho bola ucastna a s laskou spominam na to :**

      Odstrániť
    2. vidis, az po upozorneni, som si vsimla jasne indicie :))) pozdravujem...., myslim ze vela veci je dedicnych, aspon u vas mi pride ze to plati..., na viacerych frontoch a liniach :*♥

      Odstrániť
    3. a tie dinosaury nemaju chybu :)))))

      Odstrániť

Vložte svoj komentár: