4/25/2014

Bielková roláda s nutellou




Ak ste sa rozhodli vyskúšať pred krátkym časom  Na háji zverejnené profiteroles, je možné že vám zostali bielka. Presne 6 ks bielkov.

Môžete z nich šikovne spraviť túto "sladkosť". 

Inšpirovala som sa  u Aďky - pôvodný recept nájdete tu .

Postup:


Do hustej snehovej peny vyšľaháte bielka so 100g  tmavého cukru. Záleží čím budete plniť, v prípade menej sladkej plnky pokojne cukor pridajte.  Na záver vyšľahajte  čajovú lyžičku kukuričného škrobu a rovnaké množstvo vínneho octu. Pečiete v rúre predhriatej na 180°C približne 15 minút na papieri na pečenie. Po upečení za horúce preklopíte aj s papierom na utierku vysypanú práškovým cukrom a opatrne stiahnete papier z cesta. Naplňte podľa vlastnej fantázie, ja som ešte za tepla roztrela cca 3 polievkové lyžice nutelly. Zatočte do rolády.

Po vychladnutí krájajte na kúsky a podávajte.



Prajem krásny víkend!

Posolstvo pre nás všetkých:


zdroj obrazka: http://www.naturallife.com/






12 komentárov:

  1. mňam, hneď by som si dala :) dones mi :) ja mam zlomenu nohu, nemozem, :))))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vyzera super a ako chutila? Velakrat mi na foodblogoch chyba ohodnotenie daneho receptu autorom;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. chutila nutelovo - sladko :) napriek makkej konzistencii drzala pekne pokope. vdaka za upozornenie, pokusim sa polepsit :)

      Odstrániť
  3. nooo, to by sa mojim detom pacilo...:))))

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Hmm... dobře vypadá... musí být slaďounká:-)
    Ajka

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Adka, vyzera super aj s nutelou.....:)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Fiiiiha len bielka?...o takej rolade som ešte ani len nepočula, teda veeeľmi zaujimavý recept a ako inak musím ho vyskúšať :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Majka, smelo do nej. plnku si premysli,tato je sladka,sladka..jak nutella :))

      Odstrániť

Vložte svoj komentár: