Ak ste sa rozhodli vyskúšať pred krátkym časom Na háji zverejnené profiteroles, je možné že vám zostali bielka. Presne 6 ks bielkov.
Môžete z nich šikovne spraviť túto "sladkosť".
Inšpirovala som sa u Aďky - pôvodný recept nájdete tu .
Postup:
Do hustej snehovej peny vyšľaháte bielka so 100g tmavého cukru. Záleží čím budete plniť, v prípade menej sladkej plnky pokojne cukor pridajte. Na záver vyšľahajte čajovú lyžičku kukuričného škrobu a rovnaké množstvo vínneho octu. Pečiete v rúre predhriatej na 180°C približne 15 minút na papieri na pečenie. Po upečení za horúce preklopíte aj s papierom na utierku vysypanú práškovým cukrom a opatrne stiahnete papier z cesta. Naplňte podľa vlastnej fantázie, ja som ešte za tepla roztrela cca 3 polievkové lyžice nutelly. Zatočte do rolády.
Po vychladnutí krájajte na kúsky a podávajte.
Posolstvo pre nás všetkých:
zdroj obrazka: http://www.naturallife.com/ |
mňam, hneď by som si dala :) dones mi :) ja mam zlomenu nohu, nemozem, :))))
OdpovedaťOdstrániťuz neni ani kusocek...next time! :))
OdstrániťVyzera super a ako chutila? Velakrat mi na foodblogoch chyba ohodnotenie daneho receptu autorom;)
OdpovedaťOdstrániťchutila nutelovo - sladko :) napriek makkej konzistencii drzala pekne pokope. vdaka za upozornenie, pokusim sa polepsit :)
Odstrániťnooo, to by sa mojim detom pacilo...:))))
OdpovedaťOdstrániťhmmmm!:)
OdpovedaťOdstrániťHmm... dobře vypadá... musí být slaďounká:-)
OdpovedaťOdstrániťAjka
ej veru sladounka...Ajka :)
OdstrániťAdka, vyzera super aj s nutelou.....:)
OdpovedaťOdstrániťdakujem :)
OdstrániťFiiiiha len bielka?...o takej rolade som ešte ani len nepočula, teda veeeľmi zaujimavý recept a ako inak musím ho vyskúšať :-)
OdpovedaťOdstrániťMajka, smelo do nej. plnku si premysli,tato je sladka,sladka..jak nutella :))
Odstrániť