11/06/2014

Šalát z ružičkového kelu



Šalát z ružičkového kelu 


Rozpis pre 2 osoby/do 15 minút máte hotovo
  • 370 g  ružičkového kelu (zelená vanička z Metra)
  • 2 jablká
  • 100 g niva syr (vyskúšajte zlatú)
  • 2  tenké plátky celozrnného chleba 
  • 1,5 polievkovej lyžice medu
  • šťava z 2 väčších šťavnatých jabĺk
  • 1 slabá polievková lyžica dijonskej horčice
  • 1 lyžička jablčného cideru
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 2 polievkové lyžice masla
  • mletá škorica podľa chuti


Postup:

Chlieb nakrájam na malé kocky. Maslo a 1 PL medu roztopím v malom kastróle a zaprášim škoricou.
V tejto zmesi obalím/premiešam kocky chleba a dám piecť do rúry vyhriatej na 180 °C, cca 3 -5 minút, do zlatista voňava. Dajte si na to pozor,  mne prvý plech takto ukážkovo vyhorel:




Medzitým si umyjem ružičkový kel, očistím ho - vrchné lístky a hrubú časť dávam preč. Takto pripravený ho nakrájam na tenké prúžky. Trochu piplačka, iba trochu. Pokrájaný kel zalejem marinádou pripravenou zo zvyšku medu, dijonskej  horčice, olivového oleja, jablčného cideru. Pridám jablká pokrájané na kocky, rozdrobím nivu. Podávam s medovo - škoricovými krutónmi, ktoré ešte poprášim škoricou.

Tých, čo majú radi na jazyku  pikantno - sladko - kyslé záležitosti, chuť medu, dijonskej a škorice, táto kombinácia strhne a uchváti!

Dobrú chuť!

















4 komentáre:

  1. neviem si predstaviť... urob na party ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. velmi sa paci tento salat...skoricu milujem....asi ho vyskusam.....priznavam, ze surovy ruzickovy kel som este nejedla, takze naozaj by bolo vhodne vyskusat tuto dobrotku :)

    OdpovedaťOdstrániť

Vložte svoj komentár: