6/17/2012

Kuracie soté z kúpeľov


Tento recept má v mojom receptári dátum január 2000. Dala mi ho bývalá kolegyňa Hanka, ktorá ho mala od svojej sestry, a tá ho zas mala z niektorého z fajnových hotelov v Piešťanoch - priamo od šéfkuchára.  

Nezabudnite dodržať všetky určené suroviny, aby ste dosiahli výslednú chuť.


Potrebné ingrediencie:

* 2 väčšie cibule
* 4 ks kuracie prsia
* 1 ks smotana na šľahanie
* 3 strúčiky cesnaku
* 2-3 dcl kuracieho vývaru
* čierne korenie
* tymián
* soľ


Cibule očistím a pokrájam na kolieska, aspoň 2-3 mm hrubé. Obarím ich v sitku vriacou vodou. Kuracie prsia nakrájam na väčšie rezance. Restujem ich na panvici na rozohriatom oleji a potom dusíme domäkka s vývarom. Pridám pretlačený cesnak, nameliem čierne korenie. Doložím kolieska cibule a spolu 5 minút prevaríme. Na záver prilejem smotanu, dochutím štipkou tymiánu, krátko  prevarím a odstavím. Podľa potreby dosolím.

Omáčka ma výbornú cibuľovú chuť. Podávame s prílohami, ako sme zvyknutí,

Dobrú chuť!

11 komentárov:

  1. všetko je tam dobré, takže to musí byť výborné! a ryža je krásna. skúšaš formičky? :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ano, Sima :) a ta ryza aj vyborne chuti. aj Tetejovi chutila,zacnem ju pripravovat castejsie, je zdrava :)

      Odstrániť
  2. hmmm..to je fajnotka, toto skusim :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. to vypadá moc chutně! Určitě se u nás brzo bude podávat:-D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tento komentár bol odstránený správcom blogu.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Všetko, čo obsahuje cibuľu môžem! Toto by som si tiež rozhodne dala Andrejka.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Danka, ked mas rada cibulu,toto urcite vyskusaj, je tam velmi chutna :)) a dakujem za navstevu :)

      Odstrániť
  6. Milujem jednoduche jedla a este ked aj takto krasne vyzeraju...))) tento tvoj recept robim na viacere sposoby, nieco troska zmenis a hned je ina chut a ocenujem vyber ryze )))♥

    OdpovedaťOdstrániť

Vložte svoj komentár: