7/04/2011

Macesové knedličky do sviatočného vývaru

Poznáte MACES? Je vyrobený z kvalitnej múky a vody, neobsahuje cukor, soľ ani konzervačné látky. Vedeli ste, že je vhodný na prípravu diétnych a ľahko stráviteľných pokrmov? Jeho konzumáciou sa znižuje stav zvýšenej kyslosti žalúdka. Zbavuje váš tráviaci systém nežiadúcich cudzorodých látok a vďaka svojim vlastnostiam je vhodný pre všetky vekové kategórie.  O macese viac tu.

Rada sa s vami podelím o tento recept na chutné macesové knedličky, ktorými môžete obohatiť váš tradičný nedeľný vývar. Chutia výborne a  už mi napadlo, že niekedy ich musím vyskúšať pripraviť  s nejakou dobrou syrovou omáčkou, ako hlavné jedlo.
Macesové pláty podrvte v mixéri.  Na 4 - 5  vajec použijem približne 150 - 200 g podrveného macesu. Pridajte 2 - 3 lyžice  masti - môžete odobrať aj priamo zvrchu vývaru, ak je mastnejší. Posolíte podľa chutí a doplníte nasekanú čerstvú petržlenovú vňať. Zmes dobre premiešate a necháte odstať. 
Po hodinke z nej mokrými rukami (studená voda)  tvarujete knedličky. Veľkosť záleží od vás, ako vám vyhovuje. Knedličky uvaríte buď vo vriacej osolenej vode, alebo v časti vývaru, ktorý odoberiete bokom (ak máte dostatok vývaru), alebo v kombinácii  vývaru a vody - tak to robievam najčastejše.   Varíte ich, kým nevyplávajú na povrch a v tej istej vode ich aj uchovávajte, kým sa neskonzumujú, aby neobschli.  
Na druhý deň sú ešte lepšie!

Dobrú chuť!










1 komentár:

Vložte svoj komentár: