Pripravíte si kvások z 1 kocky kvasníc, medzi prsty kryštálového cukru a 1 dcl vlažného mlieka. Medzitým do misy preosejete 60 dkg polohrubej múky, nastrúhate pol masla, pridáte 1 kopcovú malú lyžičku soli, usypete drvenej rasce, rozbijete 1 vajíčko, vylejete 2 dcl šľahačkovej smotany a 1 dcl bieleho jogurtu (jogurt a smotanu môžete vzájomne kompenzovať, prípadne aj s kyslou smotanou, podľa toho čo nájdete v chladničke, receptu to podľa mňa neublíži).
A aby som nezabudla na to najdôležitejšie - bryndzu - dala som taký šúlok, aký štandardne dostať kúpiť v obchode. Vylejete kvások a vymiesite cesto, ktoré ešte poprášite - obsypete múkou a necháte ho vykysnúť - cca 1,5 hodiny.
Potom ho vyvaľkáte na hrúbku 1,5 - 2 cm a vykrajujete pohárikom kolieska. Potriete ich rozšľahaným posoleným vajíčkom, posypete rascou alebo strúhaným syrom. Za nás dodávam, že nám viac chutili tie rascové (odteraz už len rascové :) ). Pečiete v rúre vyhriatej na 200-220°C, na papieri, pred vložením do rúry pofŕkate plech vodou (aby kysnuté cesto vo vytvorenej pare lepšie "vybehlo" a malo peknú kôrku).
Tak dobrú chuť!
Poskladala si si vlastný recept? šikovnáá, vyzerajú krásne, hneď by som si dala, zbožňujem všetko bryndzové :))
OdpovedaťOdstrániťsom to riskla. v povodnom bolo 50dkg polohrubej muky, 1 pochutkova smotana a cely palmarin a tusim 2 vajcia do cesta :). Andurejka, ved vyskusaj :))
OdpovedaťOdstrániťMnaaaaam, skoda, ze nemam bryndzu. Hned by som ich vyskusala, vyzeraju tak lakavo. Naozaj sa ti pekne podarili Andrejka.
OdpovedaťOdstrániťja by som si kvoli bryndzi dala aj do kolena vrtat a urcite aj kvoli tymto pagacikom, vyzeraju supeeer!!!
OdpovedaťOdstrániťdakujem :)
OdpovedaťOdstrániť