11/19/2011

Soté a´la Müller


Včera sme boli u rodičov môjho muža, a listovali sme v starých receptoch. Keď objavil ústrižok z časopisu z roku 1991 s týmto receptom Vlada Müllera, nadšene ním začal mávať, že sa jedná o u nich doma veľmi obľúbený recept, ktorý sa však dávno nevaril. Tak sme  nakúpili potrebné suroviny a poďho variť! Teda mne sa ušli len pomocné práce ako čistenie a  krájanie.

Potrebujeme:

olej
1 pór
300 g bravčového stehna
300 g pečienky - dali sme kuraciu, v PR je uvedená hovädzia, alebo bravčová
50 g sušených húb
1/2 hlávky menšej bielej kapusty
1 chilli paprička
1 polivková lyžica maizeny (nemusí byť)
na dochutenie soľ, čierne mleté korenie, sójová omáčka
--------------------------------------------------------------------------------
Všetky suroviny očistíme a nakrájame na pásiky. Huby opláchneme a namočíme do vlažnej vody, potom nakrájame na drobno. Pór orestujeme na oleji. Pridáme mäso zo stehna a neskôr aj huby - restujeme a dusíme vo vlastnej šťave domäkka.
Už nám chýba len kapusta, dochutíme chilli papričkou a korením, okrem soli. Na záver pridáme pečienku. Keď je všetko mäkké, môžeme dokončiť - jemne zahustiť pohárom vývaru, v ktorom sme rozmiešali 1 lyžicu maizeny.  Posolíme podľa chuti.
Podávame s ryžou, resp. ako máme radi.

2 komentáre:

  1. hmmm..., znie zaujimavo, urcite skusim, mam pocit ze kuracinu uz nemozem ani citit niekdy, posledne vikendy u nas fici hovadzina na preskocku s bravcovym maskom...)))
    Maruska

    OdpovedaťOdstrániť
  2. je to este o 50% lepsie,ked to odlezi...na druhy den. urcite vyskusajte, zahustovat nemusis :)

    OdpovedaťOdstrániť

Vložte svoj komentár: