Veľmi obľúbená rodinná oslavová záležitosť. Pečienku možno variovať od kuracej, cez kačaciu po husaciu. Zdobiť - dochutiť možno mandľami, či sušenými brusnicami.
Použila som:• 500 g očistených kuracích pečienok (24 hodín marinovaných v mlieku)
• 1 menšia žltá cibuľa
• 2 štipky rozmarínu sušeného
• 0,5 dcl brandy
• 150 ml šľahačkovej smotany
• soľ podľa chuti
• 150 g masla ( z toho 50 g na poliatie hotovej paštéty a 20 g na opraženie mandlí)
• 12 ks mandlí
Cibuľu pokrájam na kocky a restujem na masle. Pridám sušený rozmarín. Keď zavonia, pridám pečienky a restujem, až dokým nie sú mäkké a voda z nich nie je odparená. Potom podlejem brandy a na silnejšom plameni nechám redukovať. Vlejem smotanou a nechám minútku - dve prebublať, aby sa smotana preliezla všetkými ingredienciami. Hotové rozmixujem na jemno a dosolím, podľa chuti. Na masle opražím mandle, do zlatista. Potom ich nasekám na menšie kúsky a primiešame do hotovej paštéty. Naplním misky a zalejem roztopeným maslom, alebo ghee. Paštétky nechám odležať a vychladiť niekoľko hodín, ideálne do ďalšieho dňa. Podávam s hriankou, toastom alebo kúskom čerstvej bagety.
Dobrú chuť!
mmmmmm, dones vyskúšať v stredu aspoň džobanček :) určite je božská!
OdpovedaťOdstrániťdonesiem,jedna miska este zostala :)
Odstrániťmňaaam ... vyskúšame. my robíme podobnú len namiesto smotany dávame koňak. :-)
OdpovedaťOdstrániťaj nad tym som vahala, nabuduce spravim taku ;) dakujem ,Slavka.
Odstrániťmnaaaam! tuto musime skusit! akurat minuly tyzden sme robili aj my, so slivovicou a salviou :))) ale pozerala som aj na receptik s mandlami, no urobim pravdepodobne radsej tuto tvoju verziu, uz sa tesim :))) mnam :)
OdpovedaťOdstrániťahoj Majka..nech sa paci, dufam ze vam bude chutit. so slivovicou a salviou musim zase ja vyskusat ;)
Odstrániťtedaaa, vyzera uzasne, toto som este fakt nerobila...vyraba sa u nas oskvarkova...a na jesen mi priatelka darovala par poharcokov pomazanky z tekvice hokaido, mnam...no snad niekedy skusim, vyzera fakt bozsky a ake chutne misticky :*
OdpovedaťOdstrániťMaruska dakujem...poviem ti som rozhodnuta,ked nam pride chut na pastetu,robit si taketo domace -je tam vela roznych variant :) a hlavne vies, co tam das :D
OdstrániťAhojda. Moc se mi líbí tvůj blog! Ráda bych Tě pozvala na můj web, který je zaměřen především na poruchy příjmu potravy, ale pozor- ne thinspo, ba právě naopak.Najde tam recepty, které nikde jinde nenajdeš..převážně clean eating, tipy, články postřehy...a v brzké době se rozjede projekt na pomoc lidem s PPP, jen čekáme s kamarádkou, kdy ho schválí krasna.cz. Na blog určitě mrkni, každopádně si tam najdeš to "svoje". A pokud by se ti u mě opravdu moc líbilo, můžeš se přidat mezi mé Followers aneb pravidelné čtenáře (v levém sloupci mého blogu). Přeju krásný zbytek dne. Andie xoxoxox
OdpovedaťOdstrániťIhned ako tu zozeniem kuracie pecienky ( velmi zriedkavo ich maju v jednom supermarkete) tak urobim...uz Matka (Martinkap) ma navnadila....velmi sa mi paci u nej to vinove zele a u teba ma zas oslovili mandle...tak neviem pre ktoru verziu sa rozhodnem....mozno skombinujem :)....
OdpovedaťOdstrániťAdka, dakujem, kuknem teda aj to zele. pastety ma momentalne nadchli, chcem skusit aj kacaciu atd.
Odstrániť:)
Odstrániťmňam toto milujem, síce robím trochu iný recept / ja pridávam brusnice/, ale aj táto paštéta vyzerá nádherne :)
OdpovedaťOdstrániť