6/10/2014

Quesadillas plnené špenátom, avokádom, karamelizovanou cibuľkou a feta



V Mexiku   quesadilla  predstavuje   placku z kukuričnej múky. Inak povedané  tortilla  sa  zahrieva kým nie je dosť mäkká, aby sa dala  preložiť na polovicu a  naplniť.  Zvyčajne je naplnená  Oaxaca syrom, ktorý pochádza z Mexika a má vláknitú štruktúru. Vyrába sa z kravského alebo byvolieho mlieka a pripomína svojou konzistenciou taliansku  mozzarellu.  Quesadilla sa potom dopečie na horúcom kamennom kruhu, kým sa syr úplne roztaví. Kukuričné cesto sa pripravuje  bez prídavku akéhokoľvek oleja. Často sa podávajú so zelenou alebo červenou salsou, nakrájanou cibuľou, guacamole a mexickou kyslou smotanou. Iné  bežné náplne sú zemiaky s chorizo,  huby a rôzne druhy mäsa.  V niektorých oblastiach sa quesadillas tiež plnia ďalšími prísadami, okrem náplní, ktoré už majú:  avokádom alebo guacamole, paradajkami, chilli, či koriandrom. 


Quesadillas plnené špenátom, avokádom, karamelizovanou cibuľkou a feta

Na večeru pre 2 osoby potrebujete:

• 4 ks tortilly
• 2-3 obyčajné cibule
• olivový olej
• 1 zrelé avokádo
• špenát od oka, nešetriť na ňom
• feta syr
• 3 ks sušené paradajky (nemusia byť)


Postup:

Najviac času zaberie príprava skaramelizovanej cibuľky, preto začínam od nej. Cibuľu očistím, pokrájam na rezance alebo kolieska a na olivovom oleji pri strednej alebo nižšej teplote restujem až kým neskaramelizuje, do zlatohneda, aj 30 minút. Nie rýchlo, skôr pomalšie. Tento proces si žiada svoj čas ale odmenou je výborná cibuľka, ktorá zjednotí všetky ingrediencie v tortille. Tesne pred koncom restovania do nej môžete pridať na drobno pokrájané sušené paradajky.

Medzitým si umyjem špenát, očistím a pokrájam avokádo.

Tortilly minútku dve zohrejte v rúre vyhriatej na 220 °C. Keď sú okraje slabohnedé, tortilla bude správne churmkavá. 

Plním ju jednoducho, veľa špenátu, na to avokádo, feta a nakoniec cibuľka aj s olejom. Druhú tortillu rozkrájam nasucho na 1/4 -ky a priložím/pritlačím na naplnenú tortillu, ktorú dokrájam. 

Podávam ihneď, dobrú chuť!











Toto nie je u nás, ale toť za rohom, v Papradne. Boli sme tam pri koníkoch, je tam úchvatne, prekrásne.


8 komentárov:

  1. Krásné fotografie i Quesadillas :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Krásné letní fotografie , opravdu kouzelné :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tohle je přesně věc, která by mi udělala radost. Jsem hladová a teď docela trpím. Vypadají božsky!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Adka tvoje fotografie su carokrasne.....Quesadillas je vyborna vecicka.....aj ja mam na blogu , ale iny receptus.....mozno na buduci rok ochutnam ako chutia take prave, v Mexiku :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Zajímavý recept:-)
    A moc pěkné fotky:-)

    OdpovedaťOdstrániť

Vložte svoj komentár: