1/26/2019

Fánky 2019


Patria  nerozlučne k  začiatku roka, k zime, do obdobia sánkovačiek, plesov, bálov a karnevalov. Dnes cestovali aj do pálenice.

Recept nájdete tu, robím ich raz - dvakrát do roka, vždy podľa toho istého

fanky-s-mrkvovo-pamarancovym-catni

Ďalšie rady:

〰️ Maslo neroztápam, použijem zmäknú té a primiešavam do hotového cesta po kúskoch.
〰️ Cestu prospeje  dlhšie kysnutie.
〰️ Fánky vhadzujem do rozpáleného oleja, pečiem na strednej teplote.
〰️Ide to celkom rýchlo, neodbieham, až kým neskončí, aby sa nepripiekli.
〰️ Fánky oleja ich vyberám - opatrne naberám a neprepichujem - na kovové sitko, vystlane servítkami, ktoré pri ďalšej várke vymením.
〰️Až potom ich z oboch strán poprášim práškovým cukrom.

Keď fánky, tak aj šišky:



Dobrú chuť!








4 komentáre:

  1. Mám rada ten čas vsetkych tych po novoročných zimných radostí, šantenie v snehu, prechádzky a krásu zimnej prírody 😍😊 keď prídeš potom domov a voňajú šišky, teply čaj k tomu.😍 Pre mňa su to spomienky,to co navždy zostane v tebe, spomienka na otca, mamu ich lasku a starostlivosť o nas deti💕ta vôňa dectva, keď sme prišli domov vyblaznene, vymrznute😅so sankovacky, lyžovačky s otcom😊😍Doma nás čakala mamina s horucou vaňov😃😍 s napecenymi voňavymi šiškami na nich sladká pena a teply čajík k tomu.💕😊 My so sestrou výkupané,vycesane jak batoľatá v pyzamach zabalené v dekach, sme sa vzdy z tou najväčšou deckou radosťou do nich zahryzali a popri tom stebotali o zážitkoch ktoré sme vonku prežili. Toto vsetko vo mne spôsobujú šišky, pohľad na ne. Vzdy sa mi vybavia tieto spomienky na ktore rada a s veľkou láskou spomínam. 💕😘Dakujem Aďka za prispevok na tvojom blogu, zaspominala som si krasne😘😘👍👌To je sisiek čas a fankov😉😊

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Uzasne boli Dakujem za recept, s cestom sa lahko pracovalo a este lepsie sa jedli ❤️

    OdpovedaťOdstrániť

Vložte svoj komentár: