Do misy preosejete 1/2 kg polohrubej múky, primiešate 2 lyžičky soli a nastrúhate do nej 1 Heru alebo Palmarin, pridáte 2 žĺtka a 10 dkg jemne strúhaného údeného tvrdého syra. Zalejete kváskom, ktorý tvorí 1/2 kocky kvasníc, 1 lyžička kryštálového cukru a vlažného 0,1 l mlieka.
Cesto vypracujete a necháte 10 minút odležať.
Potom ho rozdelíte na 8 menších bochníkov. Každý bochník vyvaľkáte na pomúčenej doske na koliesko hrubé asi 1 -1,5 mm. Koliesko prekrojíte ôsmimi ťahmi nožom na 16 rovnakých kúskov (viď obrázok). Každý kúsok rolujete smerom od širšej časti až po hrot. Vyzerá to zložito ale ide to ako po masle :).
Slimáčiky na plechu potrieme bielkom šľahaným so soľou a posypem troškou strúhaného syra.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180° C do zlatista (približne 10 -15 minút). Z jednej dávky naplníte a upečiete 2 plechy.
Dobrú chuť!
bozeee, ved ked budem chodit na tento blog tak priberiem uz len z toho ze pozerammmm...:):):)krasne :)mnam,mnam.)
OdpovedaťOdstrániťpřesně
Odstrániťtoto skúsim teraz na romankovu oslavu
OdpovedaťOdstrániťtak drzim palce. ono to ide rychlo od ruky, urcite sa podaria. ked ich bude stacat,tak tak zlahka,ako keby si plastelinu gulala :)
OdpovedaťOdstrániťAj ja takéto robievam, len dávam 30 dg hrubej múky + 20 dg hladkej múky a 1 vajce celé miesto 2 žľtkov. Ostatné presne tak isto - sú mňamkové!!!
OdpovedaťOdstrániťmozem niekedy skusit vasu variantu,isto su vyborne i tak :)
Odstrániťja som svoj recept na slimacikov stratila,tak hladam,ci mi nejaky padne do oka a tento sa mi pozdava,len som si myslela,ze tam ide hladka muka
OdpovedaťOdstrániťMila Anna, myslim ze hladka ich nepokazi, pripadne ich skombinovat,,vid komentar vyssie :)
Odstrániťsú úžasné práve som ich spravila :) mňam
OdpovedaťOdstrániťďakujem, mám radosť!
OdstrániťDobrý den, právě jsem objevila Váš recept a mám dotaz - chci se zeptat, jak šneci - slimáky chutnají druhý den? Jsou také dobré nebo je lepší dělat je v den, kdy je chceme podávat? Moc děkuji za odpověď! Veronika L.
OdpovedaťOdstrániťvčera jsme pekli s přítelem, jen místo uzeného sýra jsme dali čedar kvůli laktózové intoleranci a teda jsou úžasný.
OdpovedaťOdstrániťTip: doporučujeme dovnitř zabalit slaninu. Je to lahoda!
*pekli
OdstrániťTo je super, vďaka za spätnú väzbu, a čedar zbožňujem.
OdstrániťNa kiu mariu struhat . Staci nakrajat na tenko.je to to iste...
OdpovedaťOdstrániť