Veľké pokušenie pre všetkých, čo majú radi sladké.
Na pohľad vyzerá zložito, postup prípravy je však jednoduchý.
Spodný plát tvorí 7 bielkov, ktoré ušľahám so štipkou soli na tuhý sneh, pridám polievkovú lyžicu oleja, 2 polievkové lyžice hladkej múky, 7 postrúhaných okrúhlych piškót, 2 polievkových lyžíc práškového cukru a 1/2 prášku do pečiva. Vylejem ho na veľký plech vyložený papierom na pečenie. Povrch posypem nasekanými vlašskými orechmi - asi 5 hrstí, nešetrila som som, v recepte bolo tuším 150 g.
Upečiem v rúre na 180°C do zlatista. Chvíľu po tom, ako mi zavoňajú upečené orechy rúru vypnem a plát dám vychladiť. Na tento plát natriem Nutellu. Minula som necelé 400 g balenie.
Následne alebo súbežne v hrnci uvarím hustý puding, ktorý pozostáva zo: 7 žĺtkov, 1 vanilkový puding, 3 lyžice polohrubej múky, 100 g hnedého cukru a 1/2 litra mlieka. Ešte za horúca rozdelím na 2 polovice, pričom do jednej primiešam 100 g kvalitnej čokolády a do druhej 1 vanilkový cukor. Po vychladnutí každý krém zvlášť spojím so zmäknutým maslom (1 maslo na 2 časti = 125 g a 125 g masla).
Takže na Nutellu príde vanilkový bledý krém. Na tento krém ukladám BeBe cereálne keksy. Na keksové poschodie príde tmavý krém a blížime sa do finále. Posledné poschodie tvorí ušľahaná šlahačková smotana (400ml/33%). Na smotanu postrúham kúsok tmavej čokolády .
Najlepší je, keď cez noc odleží v chladničke.
Upečiem v rúre na 180°C do zlatista. Chvíľu po tom, ako mi zavoňajú upečené orechy rúru vypnem a plát dám vychladiť. Na tento plát natriem Nutellu. Minula som necelé 400 g balenie.
Následne alebo súbežne v hrnci uvarím hustý puding, ktorý pozostáva zo: 7 žĺtkov, 1 vanilkový puding, 3 lyžice polohrubej múky, 100 g hnedého cukru a 1/2 litra mlieka. Ešte za horúca rozdelím na 2 polovice, pričom do jednej primiešam 100 g kvalitnej čokolády a do druhej 1 vanilkový cukor. Po vychladnutí každý krém zvlášť spojím so zmäknutým maslom (1 maslo na 2 časti = 125 g a 125 g masla).
Takže na Nutellu príde vanilkový bledý krém. Na tento krém ukladám BeBe cereálne keksy. Na keksové poschodie príde tmavý krém a blížime sa do finále. Posledné poschodie tvorí ušľahaná šlahačková smotana (400ml/33%). Na smotanu postrúham kúsok tmavej čokolády .
Najlepší je, keď cez noc odleží v chladničke.
Držím palce, nech sa vám podarí!
Mnaaaaaaaam, toto vyzera hriesne dobre.Andrejka, ja iba pozeram a uz sa oblizujem az za usami:)Toto musim vyskusat
OdpovedaťOdstrániťano, Adrianka, je fakt vyborny - kto lubi nutelu, orechy..si velmi pochuti :)
OdpovedaťOdstrániťtento koláčik sa chystám piecť zajtra, dúfam, že bude taký chutný ako dobre vyzerá ;)
OdpovedaťOdstrániť:) dufam ze chutil
OdpovedaťOdstrániťprepačte, chystám sa kolačik urobiť, kolko asi vychadza tych baličkov BeBe keksov? 2budu stacit?????
Odstrániťasi ano, vobec si veru nepamatam, davno som ho nerobila, drzim palce,je mnam, musim ho opat spravit :)
Odstrániťbozsky
OdpovedaťOdstrániťfantasticky!!!
OdpovedaťOdstrániťmohli by ste napisat aj postup kremu?
OdpovedaťOdstrániťtento postup sa nachadza v recepte, takze kopirujem: V hrnci si uvaríte hustý puding, ktorý pozostáva zo: 7 žĺtkov, 1 vanilkový puding, 3 lyžice polohrubej múky, 250 g kryštálového cukru (stačí aj menej) a 1/2 litra mlieka.
OdstrániťEšte za horúca rozdelíte na 2 polovice, pričom do jednej primiešate 100 g čokoládu na varenie a do druhej 1 vanilkový cukor. Po vychladnutí každý krém zvlášť spojite so zmäknutým maslom (1 maslo na 2 časti = 125 g a 125 g masla)
no velmi pekne vyzerá a musí aj dobre chutiť ale má to jeden háčik ked si vezmeme že kolko v dnešnej dobe stoja vajíčka(a tých tam ide dosť)a orechy tak si radšej dvakrát rozmyslím či upečiem tento koláč alebo iný ....
Odstrániťpráve som ho dokončila.Verím,že bude dobrý,lebo som ochutnávala počas prípravy...Len som nevedela,ze jedna šľahačka bude málo,takže keď pôjdem na prechádzku,tak si dokúpim a dokončím.Prívítala by som napísať recept-najprv zoznam ingrediencií a potom postup,lebo to treba hľadať v texte.Určite si ho sama prepíšem podľa seba.Ale nič v zlom...
Odstrániťa ešte jeden postreh.Ten puding je asi lepšie variť nad parou....
Odstrániťpráve ho končím robiť a zdá sa, že to bude mňamka :-) vďaka za inšpiráciu
OdpovedaťOdstrániťtesim sa a dakujem aj ja, je to riadna sladkost :)
OdstrániťHm, vyzerá to dobre... skúšal ho niekto aj bez orechov?
OdpovedaťOdstrániťja nie,ale viem si ho predstavit aj bez orechov, ma vyrazne chute aj bez orechov :) treba skusit.
Odstrániťja som ho robila bez orechov a bol tiez velmi dobry :)
OdstrániťAhoj andrea..musím povedať že máš skvelé recepty..minulé som robila kinder bueno a bolo súper a dnes zase tiramisu ...a znova sme si pochutili ...tak ďakujem :-):-):-)a prajem ešte veľa skvelých receptov...
OdpovedaťOdstrániťdakujem krasne :) nech sa dari, v kuchyni aj mimo :)
OdstrániťU nás je to oblúbený koláč, a je celkom rýchli i ked sa zdá byt zložitý. Recept máme už dlhší čas, ale zakaždým ked sa urobý, do večera je prázdny plech. Všetkým ho odporúčam.
OdpovedaťOdstrániťveru,dakujem za komentar aj pripomenutie tejto sladkej mlsnoty. spravime na najblizsiu oslavu ;)
Odstrániťja som ho raz urobila aj tak, že som namiesto šľahačky dala čokoládovú polevu a tiež bol fantastický.
OdpovedaťOdstrániťurcite ano :) dakujem za tip :)
OdstrániťDakujem za skvele recept! Riskla som ho spravit prvykrat rovno do prace k sviatku a teda mal velky uspech! Vynikajuci kolac! :) Dnes ho spravim pre rodinu :)
OdpovedaťOdstrániťNaozaj vyborny kolacik.Stoji za to ho upiect.
OdpovedaťOdstrániťProsim Vas, a aky velky plech ste pouzili (rozmer)?
OdpovedaťOdstrániťdakujem
Sasa
Sasa, nemam po ruke meter, ale taky klasicky, co vojde do standardnej rury, velky.
OdstrániťOK :) dakujem.
Odstrániť