5/20/2011

Danielkine syrové slimáky

Do misy preosejete 1/2 kg polohrubej múky, primiešate 2 lyžičky soli a nastrúhate do nej 1 Heru alebo Palmarin, pridáte 2 žĺtka a 10 dkg jemne strúhaného údeného tvrdého syra. Zalejete kváskom, ktorý tvorí  1/2 kocky kvasníc, 1 lyžička kryštálového cukru a vlažného 0,1 l mlieka.
Cesto vypracujete a necháte 10 minút odležať.

Potom ho rozdelíte na 8 menších bochníkov. Každý bochník vyvaľkáte na pomúčenej doske na koliesko hrubé asi 1 -1,5 mm.  Koliesko prekrojíte ôsmimi ťahmi nožom na 16 rovnakých kúskov (viď obrázok). Každý kúsok rolujete smerom od širšej časti až po hrot. Vyzerá to zložito ale ide to ako po masle :).

Slimáčiky na plechu potrieme bielkom šľahaným so soľou a posypem troškou strúhaného syra.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180° C do  zlatista (približne 10 -15 minút). Z jednej dávky naplníte a upečiete 2 plechy.

Dobrú chuť!




15 komentárov:

  1. bozeee, ved ked budem chodit na tento blog tak priberiem uz len z toho ze pozerammmm...:):):)krasne :)mnam,mnam.)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. toto skúsim teraz na romankovu oslavu

    OdpovedaťOdstrániť
  3. tak drzim palce. ono to ide rychlo od ruky, urcite sa podaria. ked ich bude stacat,tak tak zlahka,ako keby si plastelinu gulala :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Aj ja takéto robievam, len dávam 30 dg hrubej múky + 20 dg hladkej múky a 1 vajce celé miesto 2 žľtkov. Ostatné presne tak isto - sú mňamkové!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  5. ja som svoj recept na slimacikov stratila,tak hladam,ci mi nejaky padne do oka a tento sa mi pozdava,len som si myslela,ze tam ide hladka muka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mila Anna, myslim ze hladka ich nepokazi, pripadne ich skombinovat,,vid komentar vyssie :)

      Odstrániť
  6. sú úžasné práve som ich spravila :) mňam

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Dobrý den, právě jsem objevila Váš recept a mám dotaz - chci se zeptat, jak šneci - slimáky chutnají druhý den? Jsou také dobré nebo je lepší dělat je v den, kdy je chceme podávat? Moc děkuji za odpověď! Veronika L.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. včera jsme pekli s přítelem, jen místo uzeného sýra jsme dali čedar kvůli laktózové intoleranci a teda jsou úžasný.
    Tip: doporučujeme dovnitř zabalit slaninu. Je to lahoda!

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Na kiu mariu struhat . Staci nakrajat na tenko.je to to iste...

    OdpovedaťOdstrániť

Vložte svoj komentár: