6/27/2011

Kinder Bueno





Veľké pokušenie pre všetkých, čo majú radi sladké. 

Na pohľad vyzerá zložito, postup prípravy je však jednoduchý. 


Spodný plát  tvorí 7 bielkov, ktoré ušľahám so štipkou soli na tuhý  sneh, pridám polievkovú lyžicu oleja, 2 polievkové lyžice hladkej múky, 7 postrúhaných okrúhlych piškót, 2 polievkových lyžíc práškového cukru a 1/2 prášku do pečiva. Vylejem ho na veľký  plech vyložený papierom na pečenie. Povrch posypem nasekanými vlašskými orechmi - asi 5 hrstí, nešetrila som som, v recepte bolo tuším 150 g. 

Upečiem v rúre na 180°C do zlatista. Chvíľu po tom, ako mi zavoňajú upečené orechy rúru vypnem a plát dám vychladiť. Na tento plát natriem Nutellu. Minula som necelé 400 g balenie. 

Následne  alebo súbežne v hrnci uvarím hustý puding, ktorý pozostáva zo: 7 žĺtkov, 1 vanilkový puding, 3 lyžice polohrubej múky, 100 g hnedého cukru a 1/2 litra mlieka.  Ešte za horúca rozdelím na 2 polovice, pričom do jednej primiešam 100 g kvalitnej čokolády  a do druhej 1 vanilkový cukor. Po vychladnutí každý krém zvlášť spojím so zmäknutým maslom (1 maslo na 2 časti = 125 g a 125 g masla).

Takže na Nutellu príde vanilkový bledý krém. Na tento krém ukladám BeBe cereálne keksy. Na keksové poschodie príde tmavý krém a blížime sa do finále. Posledné poschodie tvorí ušľahaná šlahačková smotana (400ml/33%). Na smotanu postrúham kúsok tmavej čokolády . 

Najlepší je, keď cez noc odleží v chladničke.


Držím palce, nech sa vám podarí!





29 komentárov:

  1. Mnaaaaaaaam, toto vyzera hriesne dobre.Andrejka, ja iba pozeram a uz sa oblizujem az za usami:)Toto musim vyskusat

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ano, Adrianka, je fakt vyborny - kto lubi nutelu, orechy..si velmi pochuti :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. tento koláčik sa chystám piecť zajtra, dúfam, že bude taký chutný ako dobre vyzerá ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Odpovede
    1. prepačte, chystám sa kolačik urobiť, kolko asi vychadza tych baličkov BeBe keksov? 2budu stacit?????

      Odstrániť
    2. asi ano, vobec si veru nepamatam, davno som ho nerobila, drzim palce,je mnam, musim ho opat spravit :)

      Odstrániť
  5. mohli by ste napisat aj postup kremu?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tento postup sa nachadza v recepte, takze kopirujem: V hrnci si uvaríte hustý puding, ktorý pozostáva zo: 7 žĺtkov, 1 vanilkový puding, 3 lyžice polohrubej múky, 250 g kryštálového cukru (stačí aj menej) a 1/2 litra mlieka.
      Ešte za horúca rozdelíte na 2 polovice, pričom do jednej primiešate 100 g čokoládu na varenie a do druhej 1 vanilkový cukor. Po vychladnutí každý krém zvlášť spojite so zmäknutým maslom (1 maslo na 2 časti = 125 g a 125 g masla)

      Odstrániť
    2. no velmi pekne vyzerá a musí aj dobre chutiť ale má to jeden háčik ked si vezmeme že kolko v dnešnej dobe stoja vajíčka(a tých tam ide dosť)a orechy tak si radšej dvakrát rozmyslím či upečiem tento koláč alebo iný ....

      Odstrániť
    3. práve som ho dokončila.Verím,že bude dobrý,lebo som ochutnávala počas prípravy...Len som nevedela,ze jedna šľahačka bude málo,takže keď pôjdem na prechádzku,tak si dokúpim a dokončím.Prívítala by som napísať recept-najprv zoznam ingrediencií a potom postup,lebo to treba hľadať v texte.Určite si ho sama prepíšem podľa seba.Ale nič v zlom...

      Odstrániť
    4. a ešte jeden postreh.Ten puding je asi lepšie variť nad parou....

      Odstrániť
  6. práve ho končím robiť a zdá sa, že to bude mňamka :-) vďaka za inšpiráciu

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Hm, vyzerá to dobre... skúšal ho niekto aj bez orechov?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja nie,ale viem si ho predstavit aj bez orechov, ma vyrazne chute aj bez orechov :) treba skusit.

      Odstrániť
    2. ja som ho robila bez orechov a bol tiez velmi dobry :)

      Odstrániť
  8. Ahoj andrea..musím povedať že máš skvelé recepty..minulé som robila kinder bueno a bolo súper a dnes zase tiramisu ...a znova sme si pochutili ...tak ďakujem :-):-):-)a prajem ešte veľa skvelých receptov...

    OdpovedaťOdstrániť
  9. U nás je to oblúbený koláč, a je celkom rýchli i ked sa zdá byt zložitý. Recept máme už dlhší čas, ale zakaždým ked sa urobý, do večera je prázdny plech. Všetkým ho odporúčam.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. veru,dakujem za komentar aj pripomenutie tejto sladkej mlsnoty. spravime na najblizsiu oslavu ;)

      Odstrániť
  10. ja som ho raz urobila aj tak, že som namiesto šľahačky dala čokoládovú polevu a tiež bol fantastický.

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Dakujem za skvele recept! Riskla som ho spravit prvykrat rovno do prace k sviatku a teda mal velky uspech! Vynikajuci kolac! :) Dnes ho spravim pre rodinu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Naozaj vyborny kolacik.Stoji za to ho upiect.

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Prosim Vas, a aky velky plech ste pouzili (rozmer)?
    dakujem
    Sasa

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Sasa, nemam po ruke meter, ale taky klasicky, co vojde do standardnej rury, velky.

      Odstrániť
    2. OK :) dakujem.

      Odstrániť

Vložte svoj komentár: