Že ste ešte nemali polentu s hribami? Treba ochutnať, môžem povedať, že mne táto kombinácia veľmi chutí.
Použite klasickú kukuričnú polentu, uvarte ju v slanej vode domäkka, kašovita...naplňte formičky, alebo len tak roztrite asi cm hrubú vrstvu na plech na papier na pečenie. Pred grilovaním v rúre môžete na ňu poukladať tenučké plátky masla. Pečte do zlatista, chrumkava.
Hríbiky opláchnite a vhoďte do panvice, v ktorej ste na rozpustenom masle skaramelizovali cibuľku na drobno pokrájanú s lyžicou hnedého cukru a trochou namletého čierneho korenia. Podlejte vodou, varte ako ste zvyknutí, domäkka. Dosoľte, podávajte.
Dobrú chuť!
PS: Polenta, ktorú som použila je tá od Silviky, talianska..ochutená plátkami hľuzovky. Niečo neopísateľne dobré, už mi dochádza, musím si objednať.
pre mna mnam, mnam, mnam, vyzera bozsky....
OdpovedaťOdstrániťdakujem :)
Odstrániť