1/09/2014

Grilovaná polenta so skaramelizovanými dubákmi


Že ste ešte nemali polentu s hribami? Treba ochutnať, môžem povedať, že mne táto kombinácia veľmi chutí. 

Použite klasickú kukuričnú polentu, uvarte ju v slanej vode domäkka, kašovita...naplňte formičky, alebo len tak roztrite asi cm hrubú vrstvu na plech na papier na pečenie. Pred grilovaním v rúre môžete na ňu  poukladať tenučké plátky masla. Pečte do zlatista, chrumkava.

Hríbiky opláchnite a vhoďte do panvice, v ktorej ste na rozpustenom masle skaramelizovali cibuľku na drobno pokrájanú s lyžicou hnedého cukru a trochou namletého čierneho korenia. Podlejte vodou, varte ako ste zvyknutí, domäkka. Dosoľte, podávajte.

Dobrú chuť!

PS:  Polenta, ktorú som použila je tá od Silviky, talianska..ochutená plátkami hľuzovky. Niečo neopísateľne dobré, už mi dochádza, musím si objednať.

2 komentáre:

Vložte svoj komentár: