3/14/2014

Pokušenie so smotanovým pudingom a červenými pomarančmi



Toto je primitívne jednoduchá záležitosť s nekonečnými variáciami, nasladko i naslano. Ajn-cvaj hotové. Lahodné za horúca i studena.



Čo potrebujem na 12 ks koláčikov:

• 1 balíček lístkového cesta
• 1 balíček smotanovo-vanilkového pudingu
• 250 ml smotany na šľahanie
• 150 ml mlieka
• 50 ml agáve sirup
• 1 žĺtok
• 2 pomaranče

Lístkové cesto vyvaľkám na 1 mm a krájam na rovnaké štvorce. Nimi plním formu na muffiny, ktorú ničím nepotieram ani nevysýpam. Prečnievajúce okraje zrežem, spojím do cesta, vyvaľkám, nakrájam radielkom na tenké (1cm široké) pásiky v počte 12 ks. Zapnem rúru na nahrievanie na 200°C. Šľahačku, mlieko a agáve rozmiešam spolu s pudingovým práškom - uvarím puding. Ním naplním lístkové cesto. Poukladám plátky ovocia - kľudne dajte iné. Obložím cestom nakrájaným na pásiky, natretým rozšľahaným žĺtkom. Pečiem  15-20 minú t- odsledujte si podľa farby a vône, každá rúra pečie inak.

Plnka je variabilná, skúšala som aj takéto:

• baby špenát (veľa) so smotanou na šľahanie vymiešanou s 1 vajíčkom, navrch slaninka
• kukurica, cibuľa a Zlatá Niva.

Slané koláčiky som neobrezávala, iba zaklopila rohy cesta smerom do stredu. Pri pečení krásne nadskočia, zlístkujú, chrumkajú. Po vychladnutí sa koláčiky dajú ľahko vyklopiť z formy.  Sú k popoludňajšej kávičke ako stvorené.






Mámenie jari:









9 komentárov:

  1. mnaaaaaaaaaaaaaaam, sliny az za usaaaaaaaaaaaama :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. aaaa tu su tie pomarance :), vyzera to nadherne, urcite je to aj prudko jeditelne, minule tu nieco obdobne doniesla moja kolegynka, na viacero sposobov, aj s nutelou a bananmi, aj smotanovo vanilkove aj slane..., vraj su to nejake portugalske kolaciky :) a fotky..jedna basen ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. neviem, ci su portugalske, ci ake, ma len tak napadli :)) dakujem..

      Odstrániť
  3. mňaaaam, zajtra kupujem lístkové cesto :-), zatiaľ urobím bez agáve a tá bude nabudúce. Vyzerá to úžasne Andrejka a tie fotky! Krása.
    Môžem vedieť, aký máš fotoaparát? Plánujeme kúpiť aj my, tak pre info. Ďakujem, krásny víkend!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. dakujem Helen..fotim Nikonom D90, objektív NIKORR 18-105mm

      Odstrániť
    2. Andrejka, ďakujem, údaje mám poznačené...mne to nič nehovorí, takže to musím naštudovať :-). ALE, včera som robila tento pudingový zázrak, nestihla som odfotiť, takže bude repete! Ďakujem za receptík!

      Odstrániť
  4. úžasné foto , a tie kačice!!!! perfektné :-) recept je vynikajúci aj pre OKO !!!! krása sa snúbi s chuťou :-)

    OdpovedaťOdstrániť

Vložte svoj komentár: