3/05/2014

Pšenová kaša s hruškami a pekanovým orechami



 Pšenová kaša - zdravá alternatíva na raňajky, či desiatu.  

Pšeno má vysoký obsah železa, spevňuje kosti a posilňuje obličky. Je to jediná zásaditá obilnina, prečisťuje organizmus a pomáha proti únave. 


Na  2 porcie opláchnem v  sitku hrnček pšena. Zalejeme ho na pár minút vriacou vodou, ktorú zlejem (odstráni z neho horkosť). Varím ho v dvojnásobnom množstve vody, so štipkou soli na miernom plameni 15 minút. Vypnem, nechám  dôjsť  5 minút. Ak prebýva voda, zlejem ju.

Vmiešam doň na kocky pokrájanú hrušku, kúsok masla a lyžičku javorového sirupu. Podávam s pekanovými orechami, krátko opraženými na masle alebo suchej panvici. Maslo môžete nahradiť kokosovým  olejom. Ovocie a orechy môžete variovať  podľa zásob,  sezóny a svojej chuti.

Dobrú chuť!




6 komentárov:

  1. milujem pšeno :), dávam tam orechy, sušené slivky a med :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Andy tak si ma nakopla, zajtra si pripravim s čučoriedkami. Pseno som tusim este nejedla, tesím sa na nove (zdravsie) ranajky ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Eli,tak sup do toho! staci toho tak deci aj pol, pre dvohc, riadne to napuci. dufam, ze uz si fit :)

      Odstrániť
    2. Bolo to výborne Adi, pseno bude odteraz urcite častejšie ;) Už mi je lepsie, dakujem, neviem sa dočkat práce :))

      Odstrániť
  3. Pšeno jsou česky jáhly? Já je miluju, jen tak, povařené v mléce a ochucené medem :-) A dokonce i na salno, připravuju je na způsob italského risotta. Jáhly jsou prostě nej!

    OdpovedaťOdstrániť

Vložte svoj komentár: