12/20/2011

Narodeninové torty

+
 
Víkend sa niesol v znamení osláv 1. narodenín malého Matejka. Keďže boli dve oslavy, museli byť aj dve torty. Na prvú oslavu som  pripravila  gaštanovú tortu. Mala a od nej mala veľké očakávania a s výsledkom som nebola až taká spokojná, ale torta sa nakoniec zjedla. Recept  som našla  tu. Na druhej oslave sme mali takýto fajnovučký  cheesecake.  Inšpiroval ma  fantastický recept  u Lucky.


Urobila som drobné zmeny, namiesto jabĺk boli hrušky, ktoré som nepridala dovnútra, ale spravila som ich dodatočne, ako prílohu. Do plnky som pridala 1 mascarpone, vynechala som škoricu. 

Všetkým, čo ho jedli veľmi chutil.














16 komentárov:

  1. Ahoj Matejko :)) ... všetko najlepšie k Tvojim krásnym prvým narodeninám (si už naozaj poriadne veľký fešák) a nech ťa už zúbky konečne prestanú trápiť ... a odkáž tvojej zaneprázdnenej maminke, (ktorá určite práve teraz pripravuje pre Teba čarovné Vianoce) že ti urobila náááádhernú oslavu a krásne všetko nafotila a pripravila :)) ... teta Jana :))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Všetko najlepšie, hlavne zdravíčko, krásavec to je, a to háro dohora vyšesané ....ojoj

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Fešákovi prajem šťastné detstvo a rodičom veľa šťastných chvíľ so synčekom:)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Janinka, dakujem, ze si si nasla cas v zhone a v pracovnom nasadeni, ktore prezivas. Dufam, ze coskoro si oddychnes v kruhu rodiny pocas nadhernych sviatkov, ktore sa uz nezadrzatelne blizia :))

    Ivka, velmi dakujeme, aj za kompliment ;)

    Ajka, dakujeme za krasne priania :))

    OdpovedaťOdstrániť
  5. juj krasne ste to Matjusko s maminkou napisali, az mi slzicky vybehli, ked si na vsetko spomeniem...este raz vsetucko naj milacik...robis nam vsetkym okolo velku radost a stastie...zajtra ma narodeninky (uz naozaj ) tvoj vacsi kamarat Matejko, mam ti poslat pusinku a jednu aj tvojej krasnej a sikovnej maminecke od nas vsetkych....)))

    Maruska

    OdpovedaťOdstrániť
  6. a este na obidvoch oslavach si bol velky fesak...na paradu!!!)))
    M.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. dakujeme Maruska, nerob, lebo hned sa aj mne slzicky tlacia..ad fesak..vsetky zvrsky mas na svedomi Ty,ved vies ;)) cmuuuuuk ♥

    OdpovedaťOdstrániť
  8. a Matulkovi prajeme tiez vsetko najlepsie, aby bol zdravy, milovany a stastny ako doteraz, velky boztek posielame **

    OdpovedaťOdstrániť
  9. joj, oslavenec uzasny, krasny je, vycesany, papanie vyzera mnamotne, matejko, odkaz maminke, ze je neskutocne sikovna, cmuk :-)))

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Jeej krasne, Matejkovi vsetko najlepsie. Krasny fesak, cela maminka.... tesim sa ze kolacik chutil, aj s hruskami musel byt paradny....a keby si Andrejka chcela recept na dobru gastanovu tortu kuk sem:-))http://lucylovetobake.blogspot.com/2011/05/obed-pre-priatelov.html

    OdpovedaťOdstrániť
  11. To je super clanok! :) "Aj tato vravel..." sa mi strasne paci :D Matejkovi prajem vsetko najlepsie k rociku, aby pekne rastol a vsetkym vam prajem nech ste zdravi. Pekne sviatky :)

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Leni, dakujeme, cervenam :))

    Lucka, dakujeme. Asi najlepsi CHC, co sme papali :) fakt mnamka. tu gastanovu torticku kuknem, gast. pyre lubim, ale tamta torta bola nevyraznej chuti, nieco jej chybalo..

    Miska, dakujeme aj Tebe :) no, nechci pocut tie tatove uhundrane komentare... :))

    OdpovedaťOdstrániť
  13. no krasny clanok, som sa zabavila :) fotky krasne, jedlo uuzasneeee, na zbojnicku mi tecu slinky! matulko je krasny a s tou vycesanou ofinou je uplne na zozratie! to bude frajerisko!

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Andrejka ... Krásne, pokojné a hlavne šťastné Vianoce Vám z celého srdca prajem ... Jana :)

    OdpovedaťOdstrániť
  15. dakujeme Janka, take presne aj su :)) dufam ze aj u Teba :))

    OdpovedaťOdstrániť

Vložte svoj komentár: