1/06/2012

Medové krídielka s červeným šalátom


Od našich kamarátov sme nedávno dostali  tekvicový olej.  Dnes mal svoju  premiéru. Ak ste to nevedeli, je  veľmi zdravý a výborne vplýva na ľudský organizmus. Je bohatý na vitamín E a zinok. Obsahuje širokú škálu minerálov a stopových prvkov. Má antioxidačné účinky, je ľahko stráviteľný a neobsahuje cholesterol.



Medové krídielka

* kuracie krídla 8 ks
* soľ

Marináda:

* 0,5 dcl oleja
* 0,5 dcl vody
* 1 PL medu
* 1 lyžička pikantné korenie (aké máte doma, napr. grilovacie s bylinkami a trochu mexického)
* 1/2 lyžicky soli

Krídielka marinujete niekoľko hodín.  Pekáč  vysteliete papierom na pečenie. Naň poukladáte 3-4 očistené zemiaky pokrájané na kolieska, ktoré posolíte a posypete drvenou rascou. Na zemiaky poukladáte krídielka, pokvapkáte zvyškom marinády. Pečiete v rúre na 180 -200°C do červeno - zlatista.

Červený šalát

* 1  hlávka červenej kapusty (malá)
* 2 ks karotka
* 1 šalotka

Zálievka na šalát: 

* 2 PL bieleho jogurtu
* 2 PL olivového oleja
* 2PL vody
* 1 PL tekvicového oleja
* 1 lyžička dijonskej horčice
* šťava z 1/2 citróna
* korenie na šalát
* soľ
* sušený kôpor

Očistenú zeleninu posekáte na tenké kúsky a premiešate so zálievkou, necháte odležať.

Dobrú chuť!


14 komentárov:

  1. Mňam, skvelá kombinácia, medová krídelka zbožňujem, zaujal ma šalátik, najbližšie vyskúšam

    OdpovedaťOdstrániť
  2. milujem kombinaciu masa a medu :-))) opat raz poriadna mnamotka :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ja zasa medove maso nemusim, ale vyzera to velmi zravo, mnam :) co keby si nam varila vsetkym a rozvazala? :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. ... mňaaaam, aj my máme radi medové kuraciny a manželovi robím zvlášť kde pridám ešte čili papričku alebo čili korenie... a to je niečo pre chlapov ... sweet acrid :-) ale tento kapustičkový šalát nepoznáme ten určite čoskoro vyskúšame :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ivka, dakujem, salatik vyskusaj, tesi ma ze som si ho vymyslela. a prajem stastny novy rok!:)

    Leni, veru, bolo to vynikos. aj Bea schrustala, a to uz je co povedat :)dakujeem

    Simca, heh, ze rozvoz :) niekedy take nachystam. s kridielkami to bola veru moja prvotina, vzdy len do vyvaru. dakujem

    Slavka, dakujem. ej veru chilli omáčku sladku som mala nachystane - ze na namacanie maska a som na nu celkom pozabudla,hlava derava :))

    OdpovedaťOdstrániť
  6. este dodávam, ze my mame tento rok vynikajuce zemiaky a v tejto kombinacii boli uzasne, lahodne!

    OdpovedaťOdstrániť
  7. :-) .... ja som dlho mala predsudky voči medu vo varení a dlho som tomu odolávala až ma zvedavosť donútila to vyskúšať a sprostá že som bola tak dlho tvrdohlavá.... je to super žrádlo v štiplavej aj v neštiplavej verzii :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. hmmm, ja kridelka nerobim...akosi mi nejdu na chut, ale med do marinad pouzivam, niekedy aj s amaretom...
    Tekvicovy olej aj ja odporucam, a kedze ja tiez rada skusam, odporucam aj karotkovy, palmovy alebo cerealny,sezamovy... vsetky dostanete v kauflande, maju tam fakt slusny vyber olejov, ja som skusila hadam uz vsetky..., ani jednu kupu som nelutovala...)))
    Marika

    OdpovedaťOdstrániť
  9. m§am! a ten šalát.. nemám slov :)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. mnamky, medovu marinadu mam na masku rada!

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Marika, dakujem za komentar :) tiez som ich robila 1x.raz za cas myslim dobre padnu. este ma laka olej z vlaskych orechov, vraj je tiez vyborny a zdravy velmo.

    Andurejka, dakujem,pochutili sme si veru :)

    Dorka, vdaka za nakuk ;) veru, je to dobrotka, len treba s medom s mierou, aby masko nezhorelo.

    OdpovedaťOdstrániť
  12. tak takýmto obedom by som u nás doma veru zabodovala :)) ... len akurát musím počet krídelok vynásobiť 2 až 3x aby sa ušlo všetkým :))

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Miska, dakujem :)

    Janka, to verim ze ano, aj u nas to bola len taka chutovka, nabuduce spravim plny plech :)

    OdpovedaťOdstrániť

Vložte svoj komentár: