2/22/2013

Krémové špenátové rizoto s údeným lososom



Na panvicu pre 4 osoby budete potrebovať:

• 400 ml ryže guľatozrnnej
• 500 - 600  ml vývaru
• 150 g údený losos
• 100 ml biele suché víno
• 100 g čerstvý baby špenát
• 250 ml smotana na šľahanie
• 2 ks jarná cibuľka
• olivový olej

Na panvici rozohrejem niekoľko lyžíc olivového oleja, pridám cibuľku nakrájanú na kocky a čoskoro aj ryžu - prepláchnutú v teplej aj studenej vode). Pražím zopár minút, kým sa ryža nezohreje a neobalí v oleji. Pridám víno a miešam, kým sa neodparí. Následne postupne prilievam vývar a za viacmenej stáleho premiešavania ryžu varím, trvá to cca 20-25 minút, do takmer mäkka. Nakoniec primiešam lososa, lístky špenátu a podlejem smotanou. Miešam ešte  pár minút, kým nie je ryža hotová a rizotko  krémové zamatové.

Dobrú chuť!




♥  Poslovia jari - prekvapenie od dcéry  ♥


7 komentárov:

  1. Mnaaaaam! Takove rizota zboznuji

    OdpovedaťOdstrániť
  2. No sice fakt není skinny ale musí být very tasty:-) Tohle je přesně jídlo které miluju! Hned si ukládám a co nejdřív si dám!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. vdaka Vanda, no pochutili sme si, dufam ze aj Ty si pochutis :)

      Odstrániť
  3. mnam, lubim, pochutila by som si a vyzera na tanieri ukazkovo :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Nabuduce tu ryzu meoplachuj (na kremove rizoto musi mat ryza vela skrobu) a nebudes musiet nahanat kremovost smotanou.

    OdpovedaťOdstrániť

Vložte svoj komentár: