Na panvicu pre 4 osoby budete potrebovať:
• 400 ml ryže guľatozrnnej
• 500 - 600 ml vývaru
• 150 g údený losos
• 100 ml biele suché víno
• 100 g čerstvý baby špenát
• 250 ml smotana na šľahanie
• 2 ks jarná cibuľka
• olivový olej
Na panvici rozohrejem niekoľko lyžíc olivového oleja, pridám cibuľku nakrájanú na kocky a čoskoro aj ryžu - prepláchnutú v teplej aj studenej vode). Pražím zopár minút, kým sa ryža nezohreje a neobalí v oleji. Pridám víno a miešam, kým sa neodparí. Následne postupne prilievam vývar a za viacmenej stáleho premiešavania ryžu varím, trvá to cca 20-25 minút, do takmer mäkka. Nakoniec primiešam lososa, lístky špenátu a podlejem smotanou. Miešam ešte pár minút, kým nie je ryža hotová a rizotko krémové zamatové.
♥ Poslovia jari - prekvapenie od dcéry ♥
Mnaaaaam! Takove rizota zboznuji
OdpovedaťOdstrániť:) bolo vyborne
OdstrániťNo sice fakt není skinny ale musí být very tasty:-) Tohle je přesně jídlo které miluju! Hned si ukládám a co nejdřív si dám!
OdpovedaťOdstrániťvdaka Vanda, no pochutili sme si, dufam ze aj Ty si pochutis :)
Odstrániťmnam, lubim, pochutila by som si a vyzera na tanieri ukazkovo :)
OdpovedaťOdstrániťdakujeem :)
OdstrániťNabuduce tu ryzu meoplachuj (na kremove rizoto musi mat ryza vela skrobu) a nebudes musiet nahanat kremovost smotanou.
OdpovedaťOdstrániť