2/08/2013
Lievance s kváskom
Cesto:
• 300 g hladkej múky
• 3 vajíčka
• 0,5 l mlieka
• 1 vanilkový cukor
• 2 polievkové lyžice práškového cukru
• 2 polievkové lyžice kvásku (alebo 30 g kvasníc) - dala som môj kvások Annik
• štipka soli
Suroviny vareškou zamiešam do hladkého cesta, ktoré nechám pol hodiny odležať.
Panvicu na palacinky rozohrejem a pod prvý lievanec dám trošku oleja. Ostatné pečiem nasucho.
Sú mäkkučké ako obláčik.
Dajte si k nim, čo máte radi - čerstvé ovocie, zavaráninu, džem, nutelu, či horúcu čokoládu. Alebo javorový sirup. Alebo sladené zahustené mlieko.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
U nás jsou lívance taková rychlovka, takže kynuté by asi neprošly...:) Ale vypadají dobře...:)
OdpovedaťOdstrániťdakujem, Bára :) polhodinove odlezanie cesta nie je zas az tak vela ;)
OdpovedaťOdstrániťzrovna si na jednich pochutnávám :) ale ty tvé jsou mnohem krásnější!
OdpovedaťOdstrániťdakujem Kamca :)
Odstrániťmňááám! to vyzerá úžasne:)
OdpovedaťOdstrániť:)) dakujem
OdstrániťKrásné :)
OdpovedaťOdstrániťdakujem Eva :)
Odstrániťsú úžasné! presne ako babkine palacinky! a so salkom museli byť super, mňam! a tvoja annik ma stále baví, je to tak zlaté :)
OdpovedaťOdstrániťvyzeraju naozaj na zjedenie :)
OdpovedaťOdstrániťMaruska dakujem :)
Odstrániťno,presne :)
Odstrániťto patrilo Marecke :))
OdstrániťAhoj Andrejka :)
OdpovedaťOdstrániťToto sú tie NAJLEPŠIE LIEVANCE NA SVETE! Skúšala som experimentovať, keď som nemohla kvôli potravinovej intolerancii vajíčka... Mňam. Ďakujem za skvelý recept! Skúšala som aj iné lievance, aj z tých slovenských drahých kníh o kváskovaní, ale tie sa nedajú jesť :(