Fennel cream soup with cheese chips/ Feniklový krém so syrovými chipsami |
Nádejám sa, že dnešnou večerou vám vynahradím tie predchádzajúce. U nás sa varila už na obed a môžem potvrdiť, že malému papkáčovi Matejkovi veľmi chutila.
Ingrediencie:na krém
• fenikel
• 2 stonky zeleru
• 1 strúčik cesnaku
• pór - asi 10 cm kus
• 1 PL ghee
• 5 dcl kuracieho vývaru
na chipsy
• kúsok tvrdého syra, ideálne parmezán
• tekvicové semienka
Postup:
Na prepustenom masle ghí krátko orestujem nakrájaný pór a cesnak, pridám fenikel a zeler. Po chvíli zalejem vývarom a varím domäkka 10 -15 minút. Rozmixujeme do hladkého alebo menej hladkého krému, už ako máte radi.
Syr nastrúham na papier na pečenie, posypem semienkami a vo vyhriatej rúre na 200°C upečiem do zlatista (cca 10 min.).
hmmm, no tedaaa, vyzera to fantasticky Adka :)
OdpovedaťOdstrániťMarus, vyskusaj,dobrota je to! :)
Odstrániťtoto mi je podozrivé :)
OdpovedaťOdstrániťSima, chuti to podozrivo vyborne! :)
OdstrániťMňaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam :) Toto určite vyskúšam ! :)
OdpovedaťOdstrániťhttp://nathalies-life.blogspot.sk/
Nathali,vdaka,vyskusaj. pozor na chipsy, aby ti neprihoreli :)
OdstrániťPre mňa zatiaľ favorit z tvojich večerí v rámci projektu Skinny diners. Nedáš na konci mesiaca hlasovačku? ;-)
OdpovedaťOdstrániťKatka dakujem, si mila. stihla ako prutik a kukas moje SD :D pozdravujem. dobry napad, s hlasovackou, vdaka :)
Odstrániť