3/29/2013

Focaccia z kvasu (Veľkopiatková)




Tento typický taliansky chlebík nám doma chutí, zajedali sme ním pôstnu šošovicovú polievku so sušenými slivkami.


Focaccia sa výborne robí  podľa Talianovho receptu. Cesto sa miesio  s kvasnicami, zato focaccia podľa neho je úplne vymakaná   - http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Focaccia .







7 komentárov:

  1. Andrejka, to je nádheráá a chuť si viem predstaviť :-) Ja som pred chvíľkou dopiekla ten môj prvý chlebík...mam pocit že sa celkom vydaril aj keď sa mi podľa receptu zdalo veľa vody, tak som potom ešte pridala múku ale hlavne že chutí. Hneď som zarobila ďalší, ten bude teraz viac bielý, skúsim teraz tvoj recept a zajtra upečiem. Mam veľkú radosť že to nejako vyšlo, hlavna vďaka Tebe :-)
    Jo...a kvasok už druhý raz som nakrmila.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vypadá nádherně! taky miluju focacciu, ale z kvásku jsem ji ještě nepekla, je na čase to napravit :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. dakujem Madlenka :) PS:dufam ,ze uz sa citis lepsie, myslim na teba :)

      Odstrániť
  3. krasna, vonava..., hned by som si dala :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Maruska, dakujem, niekedy musim spravit,ked prides :)

      Odstrániť
    2. hned idem kuknut do kalendara :D tomu sa neda odolat..., ked sa opeknie celkom urcite...)))

      Odstrániť

Vložte svoj komentár: