Jemné rizoto, plné čistých chutí, chutilo aj Matejkovi, ktorý ma po celý čas jeho prípravy atakoval pokrikmi "mňam-mňam! mňam-mňam! mňam-mňam!"
Do polohodiny máte hotovo.
Ingrediencie:
400 ml ryže
700 ml kuracieho alebo zeleninového vývaru; pripadne aj viac, koľko vám vezme ryža
1 cukina
4 ks sušené paradajky
kúsok parmezánu
olivový olej
1 strúčik cesnaku
soľ podľa chuti
Na panvicu nalejem olivový olej, dobre rozohrejem a pridám cesnak, pokrájaný nadrobno. Ryžu nasypem do sitka a prepláchnem v teplej aj studenej vode, nechám stiecť. K cesnaku pridám ryžu a restujem ju, až kým nie je horúca. Za stáleho premiešavania pridávam teplý vývar - postupne po častiach. Keď ho ryža vsiakne, znovu trochu podlejem. Robím tak 20-30 minút, kým nie je ryža mäkká. Priebežne dochutím paradajkami sekanými na malé kúsky. Keď rizoto odstavím, primiešam cukinové plátky (nastrúhané na strúhadle alebo škrabkou na zemiaky) a jemne postrúhaný parmezán. Osolím podľa chuti. Premiešam, zakryjem, nechám dôjsť.
Dobrú chuť!
uzasne Adi. sušené paradajky v rizote je jedna veľka pecka! :)
OdpovedaťOdstrániťdakujem Eli. :)tiez si myslim. ;)
OdstrániťCuketové rizoto? to zní vážně skvěle! Navíc v kombinaci s rajčaty-dobrůtka! Určitě tenhle recept vyzkouším!:)
OdpovedaťOdstrániťnech sa paci,Ivanka .a vdaka :)
Odstrániťmatejovi vsetko smakuje :D :)
OdpovedaťOdstrániťo tom potom :D
OdstrániťMozna bych tam nedala osobne susene rajcata, ale jinak toto rizoto naprosto zboznuji
OdpovedaťOdstrániťdakujem Bára :)
OdstrániťCukinu ja moc nemusím, ale som zvedavá ako bude chutiť v tomto rizote, lebo vyzerá mňam. Dnes si nakúpim "suroviny" a zajtra ho máme na obed. Teším sa už teraz. Dík Adi za tip.
OdpovedaťOdstrániťvyskusaj Matka, dufam,ze si pochutnate :) dakujem.
OdstrániťAdi, rizotko chutilo aj vyzeralo fantasticky. ja som nahradila sušené normálnymi paradajkami,trochu som ich posypala bazalkou, a na koniec som do rizota pridala aj moje obľúbené klasické maslo (82%).
OdstrániťVýborný, rýchly recept, určite budeme robievať. Dík Adi. Odporúčam ďalej.
Som rada, Matka :)tiez pridam kusok masla(ghi), skoro vsade. skus si spravit ghi, je uzasne a zdrave, odvadza z tela skodliviny, najzdravsi tuk. dakujem a prajem pekny vikend!
OdstrániťAdi, tak už som rizotko robila 3krát ! a cuketu, ktorú som moc nemusela, som si v tomto rizote zamilovala. Ghi som tu kdesi videla na tvojom blogu, posli mi na to link.
Odstrániťsuper martinka, link na ghee: http://www.jedloakopriatel.sk/nesmiete-maslo-skuste-ghee/
Odstrániťsuper, mnam, ja robim aj cukinove cestoviny :) vyzera fantasticky, musim zrobit :)
OdpovedaťOdstrániťdakujem, skus Maruska :)
Odstrániťjejooo čo som ja objavila? tvoj peknučký blog! :-) Teším sa, tento receptík vyzerá super, určite vyskúšam.
OdpovedaťOdstrániťPekný dník a veľkú noc budem sem rada chodiť.
paaa Zdenka
dakujem Zdenka :) a nech sa paci, budem sa tesit na tvoje dalsie navstevy :) podobne, zajtra uz vesele sviatky jari :)
Odstrániť