3/11/2013

Chlebový orgazmus


Dnes sa mi potvrdilo, že ako kvások  stárne,  tak naberá tie správne grády. Ako inak vysvetliť, že kvalita môjho chlebíka  sa zvyšuje a ten dnešný je zatiaľ neprekonateľne dobrý, chutný, krásny, voňavý, veľký, skrátka poriadny peceň chleba. Pružný - keď ho stlačíte a pustíte, vráti sa do pôvodného tvaru.

Včera o piatej poobede zamiesený. Dnes ráno pred siedmou premiesený, ponaťahovaný a preskladaný, kysnúci v papieri a košíku.  O ôsmej  preložený  s papierom do vyhriateho pekáča a do vyhriatej rúry, nakrojený,  priklopený vrchnákom,  pečený 20 minút na maximálnej teplote. Potom odklopený a do deviatej pečúci sa na zníženej 180°C teplote. Potom do jedenástej chladiaci sa, obskakovaný. Po jedenástej s veľkým očakávaním krájaný, koštovaný,  fotený, zbožňovaný.

Obložený cottage a žeruchou. Och a mňam!

Chlebové objavy/odkazy:
• jak-na-prvni-domaci-chleba
• co-musite-vedet-o-ceskem-chlebu
• kvaskovy-chlieb-s-okami






PS: Už sa nevieme dočkať ozajstnej jari ♥


13 komentárov:

  1. nadherny.... sliny az na kolenach :-DDD

    OdpovedaťOdstrániť
  2. vonia mi az sem, hoci je uz davno zjedeny, budes prebornik Adka moja :*

    OdpovedaťOdstrániť
  3. To teda klobúk dolu. Chlebík vyzerá nádherne, ja sa stále len odhodlávam urobiť kváskový , ale asi sa k tomu nedostanem. Nemám trpezlivosť urobíť si kvások.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. dakujem Jarmilka. a vitajte :) keby ste sli okolo, rada vam kvasok nadelim. alebo pozrite na kvaskovu mapu,ci nemate niekho v okoli. kvasok pridava kvalite a chuti chleba, ked ho moj otec pochvalil, rastla som do vysky :D on maloco pochvali..

      Odstrániť

Vložte svoj komentár: