Dnes sa mi potvrdilo, že ako kvások stárne, tak naberá tie správne grády. Ako inak vysvetliť, že kvalita môjho chlebíka sa zvyšuje a ten dnešný je zatiaľ neprekonateľne dobrý, chutný, krásny, voňavý, veľký, skrátka poriadny peceň chleba. Pružný - keď ho stlačíte a pustíte, vráti sa do pôvodného tvaru.
Včera o piatej poobede zamiesený. Dnes ráno pred siedmou premiesený, ponaťahovaný a preskladaný, kysnúci v papieri a košíku. O ôsmej preložený s papierom do vyhriateho pekáča a do vyhriatej rúry, nakrojený, priklopený vrchnákom, pečený 20 minút na maximálnej teplote. Potom odklopený a do deviatej pečúci sa na zníženej 180°C teplote. Potom do jedenástej chladiaci sa, obskakovaný. Po jedenástej s veľkým očakávaním krájaný, koštovaný, fotený, zbožňovaný.
Obložený cottage a žeruchou. Och a mňam!
Chlebové objavy/odkazy:
• jak-na-prvni-domaci-chleba
• co-musite-vedet-o-ceskem-chlebu
• kvaskovy-chlieb-s-okami
PS: Už sa nevieme dočkať ozajstnej jari ♥
nadherny.... sliny az na kolenach :-DDD
OdpovedaťOdstrániťdakujem Leni, som rada,ze sa mi podarilo dorucit ti malu ochutnavku :D
Odstrániťbol fantasticky :-)
Odstrániťpadla mi sanka, nadherny!
OdpovedaťOdstrániťMarianka dakujem. :)
Odstrániť...tak toto je domov...
OdpovedaťOdstrániťano Ajka, mas svatu pravdu :)
Odstrániťten vypadá!!! :) ňam
OdpovedaťOdstrániťdakujem pekne B* :)
Odstrániťvonia mi az sem, hoci je uz davno zjedeny, budes prebornik Adka moja :*
OdpovedaťOdstrániťDAKUJEM mARUSKA.tieto razne su prave chleby :)
OdstrániťTo teda klobúk dolu. Chlebík vyzerá nádherne, ja sa stále len odhodlávam urobiť kváskový , ale asi sa k tomu nedostanem. Nemám trpezlivosť urobíť si kvások.
OdpovedaťOdstrániťdakujem Jarmilka. a vitajte :) keby ste sli okolo, rada vam kvasok nadelim. alebo pozrite na kvaskovu mapu,ci nemate niekho v okoli. kvasok pridava kvalite a chuti chleba, ked ho moj otec pochvalil, rastla som do vysky :D on maloco pochvali..
Odstrániť