2/18/2013

Chlebíček náš každodenný


Kvások Annik odpočíva v chladničke,  po otvorení vonia ovocne. Piekla  som s ním  chleba, ale aj lievance, šišky - použila som ho namiesto kvasníc. V tomto poste pripájam  fotky mojich kváskových chlebíkov.  Skúšam rôzne pomery a prímesy celozrnnej a chlebovej múky, tiež špaldovej, pšeničnej i ražnej. S rascou, či s ľanom, so slnečnicou, aj tekvicou, so sušenými rajčinami. 
Veľmi dobre sa chlebík pečie podľa tohto receptu - zvládnu ho aj neskúsené gazdinky, aj bez kvásku - idú doňho kvasnice, ja dávam kvások.
Keby vás zaujímalo, aký je rozdiel medzi kváskom a kvasnicami, čítajte tu.

Dobrú chuť!







A tu sú  kvasové chlebiky od kamarátky Danky:

 "Aďka, tak tu je môj prvý celoražný chlebík z môjho 10-dňového kvásku."

Aďka, čauko, toto je môj dnešný chlebík, zatiaľ najlepší kvasový, čo sa mi podaril (fifity-fifty ražná tmavá a pšeničná chlebová múka). 

a nádherny chlebík z rímskeho hrnca, ktorý upiekla kamarátka Bibka Veronika :






Ďalšie moje chleby:








6 komentárov:

  1. Andrejka, krásne chlebíky. Cítiť z nich teplo domova a lásku :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Adka, nadherne sa ti vzdy vydaria, nech su z cohokolvek..., ja som ten "svoj" stale neupiekla, akosik nebolo kedy zatial, ale dufam cez vikend sa konecne zadari a aj z vlastneho kvasku verim a urcite podla tvojich skvelych receptikov...))))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. drzim palce, nevadi mARUSKA, ked k tebe pridem,upecieme chlebik spolu ;)

      Odstrániť
  3. ajka, tu vonu citit az sem, ja si na take teda vobec netrufam, ale vyzeraju uzasne, mnamka :-)) sikulka si, staras sa o marodov a este aj toto vsetko stihas, klobuk dole :-*

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. dakujem Lenocka :) chlebiky sa pecu priebezne, jeden max dva tyzdenne :)

      Odstrániť

Vložte svoj komentár: