2/05/2013

Feniklový krém so syrovými chipsami

Fennel  cream soup with cheese chips/ Feniklový krém so syrovými chipsami

Nádejám sa, že dnešnou večerou vám vynahradím tie predchádzajúce. U nás sa varila už na obed a môžem potvrdiť, že malému papkáčovi Matejkovi veľmi chutila. 


Ingrediencie:

na krém

• fenikel
• 2 stonky zeleru
• 1 strúčik cesnaku
• pór - asi 10 cm kus
• 1 PL ghee
• 5 dcl kuracieho vývaru

na chipsy

• kúsok tvrdého syra, ideálne parmezán
• tekvicové semienka

Postup:

Na prepustenom masle ghí krátko orestujem nakrájaný pór a cesnak, pridám fenikel a zeler. Po chvíli zalejem vývarom a varím domäkka 10 -15 minút. Rozmixujeme do hladkého alebo menej hladkého krému, už ako máte radi.
Syr nastrúham na papier na pečenie, posypem semienkami a vo vyhriatej rúre na 200°C  upečiem do zlatista (cca 10 min.).

Podávam horúce, prajem výnimočne dobrú chuť!



8 komentárov:

  1. hmmm, no tedaaa, vyzera to fantasticky Adka :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Mňaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam :) Toto určite vyskúšam ! :)


    http://nathalies-life.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nathali,vdaka,vyskusaj. pozor na chipsy, aby ti neprihoreli :)

      Odstrániť
  3. Pre mňa zatiaľ favorit z tvojich večerí v rámci projektu Skinny diners. Nedáš na konci mesiaca hlasovačku? ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Katka dakujem, si mila. stihla ako prutik a kukas moje SD :D pozdravujem. dobry napad, s hlasovackou, vdaka :)

      Odstrániť

Vložte svoj komentár: