2/08/2013

Lievance s kváskom



Cesto:

• 300 g hladkej múky
• 3 vajíčka
• 0,5 l mlieka
• 1 vanilkový cukor
• 2 polievkové lyžice práškového cukru
• 2 polievkové lyžice kvásku (alebo 30 g kvasníc) - dala som môj kvások Annik
• štipka soli

Suroviny vareškou zamiešam do hladkého cesta, ktoré nechám pol hodiny odležať. 
Panvicu na palacinky rozohrejem a pod prvý lievanec dám trošku oleja. Ostatné pečiem nasucho. 


Sú mäkkučké ako obláčik.  


Dajte si k nim, čo máte radi - čerstvé ovocie, zavaráninu, džem, nutelu, či horúcu čokoládu. Alebo javorový sirup. Alebo sladené zahustené mlieko.


14 komentárov:

  1. U nás jsou lívance taková rychlovka, takže kynuté by asi neprošly...:) Ale vypadají dobře...:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. dakujem, Bára :) polhodinove odlezanie cesta nie je zas az tak vela ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. zrovna si na jednich pochutnávám :) ale ty tvé jsou mnohem krásnější!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. mňááám! to vyzerá úžasne:)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. sú úžasné! presne ako babkine palacinky! a so salkom museli byť super, mňam! a tvoja annik ma stále baví, je to tak zlaté :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ahoj Andrejka :)
    Toto sú tie NAJLEPŠIE LIEVANCE NA SVETE! Skúšala som experimentovať, keď som nemohla kvôli potravinovej intolerancii vajíčka... Mňam. Ďakujem za skvelý recept! Skúšala som aj iné lievance, aj z tých slovenských drahých kníh o kváskovaní, ale tie sa nedajú jesť :(

    OdpovedaťOdstrániť

Vložte svoj komentár: