3/20/2013

Cukinové rizoto s parmezánom


Jemné rizoto, plné  čistých chutí, chutilo  aj  Matejkovi, ktorý ma po celý čas jeho prípravy  atakoval pokrikmi "mňam-mňam! mňam-mňam! mňam-mňam!"
Do polohodiny máte hotovo.


Ingrediencie:

400 ml ryže
700 ml kuracieho alebo zeleninového vývaru; pripadne aj viac, koľko vám vezme ryža
1 cukina
4 ks sušené paradajky
kúsok parmezánu
olivový olej
1 strúčik cesnaku
soľ podľa chuti

Na panvicu nalejem olivový olej, dobre rozohrejem a pridám cesnak, pokrájaný nadrobno. Ryžu nasypem do sitka a prepláchnem v teplej aj studenej vode, nechám stiecť. K cesnaku  pridám ryžu a restujem ju, až kým nie je horúca. Za stáleho premiešavania pridávam teplý vývar - postupne po častiach. Keď ho ryža vsiakne, znovu trochu podlejem. Robím  tak 20-30 minút, kým nie je ryža mäkká.  Priebežne dochutím  paradajkami sekanými na malé kúsky. Keď rizoto odstavím, primiešam cukinové plátky (nastrúhané na strúhadle alebo škrabkou na zemiaky) a jemne postrúhaný parmezán. Osolím podľa chuti.  Premiešam, zakryjem, nechám  dôjsť.

Dobrú chuť!

18 komentárov:

  1. uzasne Adi. sušené paradajky v rizote je jedna veľka pecka! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Cuketové rizoto? to zní vážně skvěle! Navíc v kombinaci s rajčaty-dobrůtka! Určitě tenhle recept vyzkouším!:)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. matejovi vsetko smakuje :D :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Mozna bych tam nedala osobne susene rajcata, ale jinak toto rizoto naprosto zboznuji

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Cukinu ja moc nemusím, ale som zvedavá ako bude chutiť v tomto rizote, lebo vyzerá mňam. Dnes si nakúpim "suroviny" a zajtra ho máme na obed. Teším sa už teraz. Dík Adi za tip.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. vyskusaj Matka, dufam,ze si pochutnate :) dakujem.

      Odstrániť
    2. Adi, rizotko chutilo aj vyzeralo fantasticky. ja som nahradila sušené normálnymi paradajkami,trochu som ich posypala bazalkou, a na koniec som do rizota pridala aj moje obľúbené klasické maslo (82%).
      Výborný, rýchly recept, určite budeme robievať. Dík Adi. Odporúčam ďalej.

      Odstrániť
    3. Som rada, Matka :)tiez pridam kusok masla(ghi), skoro vsade. skus si spravit ghi, je uzasne a zdrave, odvadza z tela skodliviny, najzdravsi tuk. dakujem a prajem pekny vikend!

      Odstrániť
    4. Adi, tak už som rizotko robila 3krát ! a cuketu, ktorú som moc nemusela, som si v tomto rizote zamilovala. Ghi som tu kdesi videla na tvojom blogu, posli mi na to link.

      Odstrániť
    5. super martinka, link na ghee: http://www.jedloakopriatel.sk/nesmiete-maslo-skuste-ghee/

      Odstrániť
  6. super, mnam, ja robim aj cukinove cestoviny :) vyzera fantasticky, musim zrobit :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. jejooo čo som ja objavila? tvoj peknučký blog! :-) Teším sa, tento receptík vyzerá super, určite vyskúšam.
    Pekný dník a veľkú noc budem sem rada chodiť.
    paaa Zdenka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. dakujem Zdenka :) a nech sa paci, budem sa tesit na tvoje dalsie navstevy :) podobne, zajtra uz vesele sviatky jari :)

      Odstrániť

Vložte svoj komentár: