Veľké pokušenie pre všetkých, čo majú radi sladké.
Na pohľad vyzerá zložito, postup prípravy je však jednoduchý.
Spodný plát tvorí 7 bielkov, ktoré ušľahám so štipkou soli na tuhý sneh, pridám polievkovú lyžicu oleja, 2 polievkové lyžice hladkej múky, 7 postrúhaných okrúhlych piškót, 2 polievkových lyžíc práškového cukru a 1/2 prášku do pečiva. Vylejem ho na veľký plech vyložený papierom na pečenie. Povrch posypem nasekanými vlašskými orechmi - asi 5 hrstí, nešetrila som som, v recepte bolo tuším 150 g.
Upečiem v rúre na 180°C do zlatista. Chvíľu po tom, ako mi zavoňajú upečené orechy rúru vypnem a plát dám vychladiť. Na tento plát natriem Nutellu. Minula som necelé 400 g balenie.
Následne alebo súbežne v hrnci uvarím hustý puding, ktorý pozostáva zo: 7 žĺtkov, 1 vanilkový puding, 3 lyžice polohrubej múky, 100 g hnedého cukru a 1/2 litra mlieka. Ešte za horúca rozdelím na 2 polovice, pričom do jednej primiešam 100 g kvalitnej čokolády a do druhej 1 vanilkový cukor. Po vychladnutí každý krém zvlášť spojím so zmäknutým maslom (1 maslo na 2 časti = 125 g a 125 g masla).
Takže na Nutellu príde vanilkový bledý krém. Na tento krém ukladám BeBe cereálne keksy. Na keksové poschodie príde tmavý krém a blížime sa do finále. Posledné poschodie tvorí ušľahaná šlahačková smotana (400ml/33%). Na smotanu postrúham kúsok tmavej čokolády .
Najlepší je, keď cez noc odleží v chladničke.
Upečiem v rúre na 180°C do zlatista. Chvíľu po tom, ako mi zavoňajú upečené orechy rúru vypnem a plát dám vychladiť. Na tento plát natriem Nutellu. Minula som necelé 400 g balenie.
Následne alebo súbežne v hrnci uvarím hustý puding, ktorý pozostáva zo: 7 žĺtkov, 1 vanilkový puding, 3 lyžice polohrubej múky, 100 g hnedého cukru a 1/2 litra mlieka. Ešte za horúca rozdelím na 2 polovice, pričom do jednej primiešam 100 g kvalitnej čokolády a do druhej 1 vanilkový cukor. Po vychladnutí každý krém zvlášť spojím so zmäknutým maslom (1 maslo na 2 časti = 125 g a 125 g masla).
Takže na Nutellu príde vanilkový bledý krém. Na tento krém ukladám BeBe cereálne keksy. Na keksové poschodie príde tmavý krém a blížime sa do finále. Posledné poschodie tvorí ušľahaná šlahačková smotana (400ml/33%). Na smotanu postrúham kúsok tmavej čokolády .
Najlepší je, keď cez noc odleží v chladničke.
Držím palce, nech sa vám podarí!