Asi tento recept poznáte. Ak nie, vyskúšajte niekedy. Drobné slané pečivo je nevyhnutnou súčasťou každej našej rodinnej oslavy. V mojej knižke receptov bol tento recept zapísaný ešte v roku 1999 a takéto slanosti pečiem tiež vždy na Silvestra.
Potrebujem:
1 krabička syrokrému
35 dkg hladkej múky špeciál
2 žĺtky
1 prášok do pečiva
1 lyžička soli
drvená rasca odo oka
200 g palmarin/hera
1 vajíčko na potretie
Zamiesime cesto, ktoré necháme v chlade odpočívať 2 hodiny, cesto vydrží aj deň, dva. Potom vyvaľkáme na pol centimetra a vykrajujeme požadované tvary. Natierame vajíčkom, zmiešaným so soľou a posýpame rascou, syrom, sezamom, makom, či inými semienkami, prípadne vtláčame kúsky vlašského orecha, či mandle.
Pečieme na 160°C približne 15-20 minút.
Podávame k vínu :)