* 1 lístkové cesto
* 8-10 menších jabĺk
* 1 smotanu na šľahanie
* 1 vajce
* 1 škoricový cukor
* 1 vanilkový cukor
* strúhaný kokos
* 2 hrste hrozienok
* 1 dcl rumu
* štipka soli
* kúsok masla
Postup:
Lístkové cesto vyvaľkajte a vyložte ním plech, vyložený papierom na pečenie, poprepichujte kde-tu vidličkou. Jabĺčka umyte a vyberte jadrovník -stred jablka - mne to dobre išlo s pomocou škrabky na zemiaky. Prekrojte ich po šírke napoly a poukladajte ich na lístkové cesto.
Hrozienka nechajte napučať v rume, pridajte kokos - touto zmesou naplňte jamky v jablkách. Do každej jamky dajte na vrch 1 mandľu a kúsok masla.
Vymiešajte 1 smotanu na šľahanie s vajíčkom a štipkou soli. Polejte ňou cesto-vzniknuté medzery medzi jablkami.
Môžete podávať za horúca spolu s vanilkovou zmrzlinou.
Dobrú chuť!
Inšpirácie:
http://vanilkova.blogspot.sk/2012/09/jednoduchy-slivkovy-kolac.html
http://slovakroots.blogspot.ch/2012/09/baked-apples-pecene-jablka.html
Prajem všetkým krásnu voňavú jeseň..milujem jeseň zo všetkých období najviac ♥