12/29/2012

Raňajky zo sviatočného stola

Porozhliadnite sa okolo seba. V ovocnej mise, ktorá ešte stále stráži slávnostne prestretý stôl spolu s medom, cesnakom a oplátkami (ak nejaké ostali) určite nájdete sušené slivky, figy, datle, banán.

Skúste si pripraviť takéto bleskové raňajky, ktoré vás na dlhšie zasýtia a dodajú vám povzbudivú  energiu do nového dňa.  Zároveň nezaťažia, skôr odľahčia váš tráviaci systém -  vďaka vysokému obsahu vlákniny a ďalších látok.




2 hrste ovsených vločiek
1 dcl vody
2 ks sušené slivky
2 ks sušené datle
2 ks sušené figy
1 ks prezretý banán

Vločky zaparím vriacou vodou. Pridám ostatné ingrediencie, okrem banánu, umyté vo vlažnej vode a posekané nadrobno a premiešam na kašu, ktorú ihneď podávam.

Dobrú chuť!



O priaznivých účinkoch sušených datli:
čítajte tu.

O priaznivých účinkoch sušených  sliviek:
čítajte tu.

O priaznivých účinkoch sušených  fíg:
čítajte tu.