11/29/2011

Syrokrémové slané pečivo


Asi tento recept poznáte. Ak nie, vyskúšajte niekedy.  Drobné slané pečivo je nevyhnutnou súčasťou každej našej rodinnej oslavy. V mojej  knižke receptov bol tento recept  zapísaný ešte v roku 1999 a takéto slanosti pečiem  tiež vždy na Silvestra.

Potrebujem:

1 krabička syrokrému
35 dkg  hladkej múky špeciál
2 žĺtky
1 prášok do pečiva
1 lyžička soli
drvená rasca odo oka
200 g palmarin/hera 

1 vajíčko na potretie

Zamiesime cesto, ktoré necháme v chlade odpočívať 2 hodiny, cesto vydrží  aj deň, dva. Potom vyvaľkáme na pol centimetra a vykrajujeme požadované tvary. Natierame vajíčkom, zmiešaným so soľou  a posýpame rascou, syrom, sezamom, makom,  či inými semienkami, prípadne vtláčame kúsky vlašského orecha, či mandle.

Pečieme na 160°C približne 15-20 minút.

Podávame k vínu :)


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Vložte svoj komentár: