12/28/2013

Domáce tagliatelle jednoducho



Pod stromčekom sme si našli mašinku na výrobu domácich cestovín, konkrétne špagiet, rezancov, tagliatelle 3 rôznych veľkostí a  domácich gnocchi.

Nedočkavo, krátko na to, ako mužská osádka včera dopoludnia opustila našu domácnosť, som sa vrhla na prípravu tagliatelle. Pripojený návod bol na mňa kúsok komplikovaný, keďže chýbal kompletný nákres a označenie súčastí prístroja, no v texte boli tieto súčasti očíslované...takže som vsadila na svoju intuíciu a podarilo sa mi prístroj správne spustiť aj použiť, neskôr rozobrať a opäť zložiť.

Čo sa týka surovín na cesto, pripravila som základné bezvaječné, to v návode, neskôr bude dosť času na experimentovanie a skúšanie rôznych chutí, farieb a múk.

Do prístroja som nasypala 340g hrubej pšeničnej múky a zvrchu som naliala 140g vody spolu s lyžicou olivového oleja - počas mixovania cesta toto postupne vtekalo do nádoby s múkou. Mašinka v priebehu 5 minút vymiešala kompaktné nelepivé, ani mäkké ani tvrdé cesto. Po stlačení tlačítka EXT začala chrliť tagliatelle. Nádhera. Asi cesto nebolo úplne správnej konzistencie (závisí to od použitej múky), lebo tieto sa  začali miestami zlepovať, i keď som sa snažila hneď ich rozhadzovať na podloženej tácke. Po uvarení chutili výborne a hoci som ich nikdy neochutnala, takto nejako si predstavujem PÁRANCE . Spôsobili to tie zlepené, tým pádom hrubšie kusy a tiež to, že nemali všetky úplne rovnakú dĺžku.

V mašinke ako odpad zostala asi tretina cesta (odložila som ho do chladničky a nasledujúci deň nastrúhala do paradajkovej polievky...prípadne by sa dalo použiť ako škubance do mliekovej polievky).

Jednu časť cestovín som poliala syrovou omáčkou na spôsob quatro formaggi a jedna porcia, ktorá sa dostala aj na titulnú fotku tohoto postu je premiešaná s kúskom masla, zasnežená nastrúhaným parmezánom a posypaná nasekanými vlašskými orechami. Mňam!




♥ ♥ ♥

6 komentárov:

  1. Paráda, Adi, myslím, že párance ti vyšli vieryhodne. Ja síce nie som z kraja, kde by sa robievali, ale už som ich chutnala a vyzerali veľmi podobne. Veľa zábavy s cestoviníkom :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. dakujem Kati :) pevne verim ze nabuduce a postupne to bude lepsie a lepsie ;)

      Odstrániť
  2. Andrejko, ty jsou. Já nemám strojek a dělám domácí podle Jamieho. Jsou neforemné a šišaté, ale hrozně dobré. A ty tvoje navíc i vypadají! Krása.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. vdaka moc Vanda..mrknem k tebe,ak ich tam najdem :) dufam, ze niekedy vyrobim este krajsie,zltucke,tenucke..budem skusat,,dnes chlap doniesol semolinovu muku,snad to pojde ..

      Odstrániť
  3. no nadhera..., ale na toto by som ja nervy nemala, cestne priznavam :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Marus,stroj urobi vsetko za teba..akurat to cistenie,rozoberanie skladanie..:) uz mam semolinu..

      Odstrániť

Vložte svoj komentár: