12/27/2013

Starosvetské orechové rožteky



Recept mám od babky môjho muža, je starý staručký - ona ho má od svojej kamarátky, ktorá už dávno nežije a za starých čias chodievala vypekať po svadbách.

Fajnové orechové rožteky
○ 500g olúpaných vlašských orechov
○ 4 bielky
○ 180g kryštálového cukru
○ šťava z 1/2 citróna

Orechy rozdelíme na dve časti. Jednu pomelieme na drobno, druhú na hrubo. Bielky s cukrom vyšľaháme nad parou dotuha a necháme vychladnúť. Pridáme citrónovú šťavu, pomleté orechy/na jemno/, dobre vymiešame a z masy urobíme male guľky, ktoré obaľujeme v posekaných orechoch. Potom z nich vytvarujeme asi trojcentimetrove rožteky a upečieme v stredne teplej rúre dozlatista. Po vychladnutí ich môžeme ešte máčat v roztopenej čokoláde - končeky.



4 komentáre:

  1. Andrejka no trošku nechápem...lebo fotka je super a rožteky tam vyzerajú ako od profesionala :-)) Dobre si spravila že si sa nakoniec rozhodla ich zverejniť, recept odkladam a možno ich skusim ešte aj do Silvestra :-) Maj sa krásne a pozdravujem ťa.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. dakujem Majka, budem stastna, ak ti recept bude inspiraciou...daj mi potom vediet, ci vam chutili :) tiez pozdravujem, mame slnecny den, ty si tiez take slniecko :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. aj podľa mna vyzeraju fantasticky, co uz potom, keby boli dokonale aj podla teba, ja si recept tlacim, lebo toto je presne to co mam rada a urcite ich skusim aj skor ako na Vianoce, orechov bolo nastastie mnoho :) inak dumam ze aj v inej variante orechovej by boli urcite super :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Maruska vyskusaj a daj vediet, ako to slo :) vzhladovo boli ako tie babkine a Danka(svagrina) povedala, ze aj boli,tj chutili ako tie babkine. :D

      Odstrániť

Vložte svoj komentár: